Dr. Michael Laitman

Milyen jellegű vágyakkal dolgozunk?

Kérdés: Milyen vágyakat kell összekapcsolnunk? Bármilyet, vagy csak a spiritualitásra vonatkozóakat?

Válasz: Csak a spiritualitással kapcsolatosakat. A többi vágy nem érdekes számunkra. Ezek mindegyike különböző. És miért is foglalkoznánk velük?

Rendelkezel bizonyos vágyakkal az életben: például zenész vagy cipész szeretnél lenni. Ez mind nem izgat engem. Csak a Teremtővel szembeni beállítódásod érdekel. Csakis ezzel a szándékoddal, ezzel a vágyaddal akarok közeli viszonyban lenni. És az összes többi vágy nem rám tartozik, hiszen korporális természetűek.

Nem érdekel, hogy mivel foglalkozol, hogy mi a munkád, milyen a családod, milyen hobbijaid vannak. Számomra kizárólag egyetlen dolog az, ami fontos: a Teremtőre irányuló célod, és az én Teremtőre irányuló célom. Ha ezt a kettőt összekapcsoljuk, erősebbé válunk, és közelebb kerülünk hozzá, hogy megszerezzük a Tőle áradó felső Fényt.

Kérdés: Ha ebben a láncolatban valaki nem rendelkezik a Teremtő felfedésére vonatkozó vággyal, akkor ez teljes mértékben befolyásolhatja az egész rendszert?

Válasz: Nem, ezek a vágyak nem képesek hatással lenni az egész rendszerre. Persze akadhatnak köztünk ilyen emberek, de ők nem befolyásolják a többieket, mivel minden egyes ember a saját vágyának megfelelően létesít kapcsolatot. És ha nem rendelkeznek valódi spirituális vággyal, akkor nem igazán kapcsolódnak hozzánk. Állati alakjukban léteznek, de a spiritualitásban nincsenek velünk.

Kérdés: Léteznek erősebb és gyengébb spirituális vágyak. Ezek kiegyenlítik egymást?

Válasz: Senki nem egyenlít ki senkit vagy semmit, mivel minden egyes vágy teljesen eltérő. Semmi közös nincs bennük. Csak arra képesek, hogy összekapcsolódjanak egymással.

https://laitman.com/2020/04/what-desires-do-we-work-with/

67 queries in 0,621 seconds.