Dr. Michael Laitman

Orvosság, nem csapások

Kérdés: Pészach ünnepe az egyiptomi kivonulás szimbóluma. Egyiptom testesíti meg egoizmusunkat, a világ fogyasztói beállítottságú szemléletét. Kimondhatjuk, hogy az egyiptomi tíz csapás küszöbén állunk? Tegyük fel, hogy az első ezek közül a koronavírus. Várnak még ránk további csapások?

Válasz: Nagyon remélem, hogy igen.

Kérdés: Miért teszi mindig olyan boldoggá, ha csapásokat kell elszenvednünk?

Válasz: Mert orvosságként, és nem csapásként tekintek rájuk.

Kérdés: Meg tudja tanítani nekünk, hogy ugyanígy szemléljük őket?

Válasz: Kezdjetek Kabbalát tanulni, és meglátjátok, hogy minden sorscsapás azt célozza, hogy kigyógyítson minket az egoizmusból. És akkor még a mi világunkban képesek leszünk egyesülni, felemelkedni, más, magasabb világokat látni. Képesek leszünk érezni, hogy örökké létezünk, a felső világ hatalmas térségeiben.

Az ember végzete az Édenkert megtapasztalása. Meg kell értenünk, miben áll, hogy még a mi világunkban meglássuk azt a világot.

Remélem, hogy ezeket a vírusokat nem követik újabbak. És bár lesznek még hasonló nehézségek, egyre többen, mind tisztábban hordozzák magukban azt a célt, hogy megváltoztassák az embert.

Kérdés: Úgy gondolja, hogy további csapások várnak ránk?

Válasz: Ez csak rajtunk áll. Ha nem tanulunk az első vírusból, jön a második, harmadik, hasonlóan az egyiptomi kivonulás tíz csapásához.

https://laitman.com/2020/04/healing-not-plagues/

67 queries in 0,689 seconds.