Dr. Michael Laitman

Koronavírus és a sötétben tapogatózó emberiség

Kérdés: Lesznek a koronavírusnak spirituális következményei? Jelen pillanatban az emberiség szenved, félelem járja át, és mindezidáig nem jutott messze menő következtetésekig.

Válasz: Az ember még mindig a sötétben tapogatózik. Hol fogok dolgozni? Hova járnak tanulni a gyerekeim? Hogy javul majd a helyzet? Meddig kell még itthon maradnom? És sok kérdés merül fel. Mi a helyzet a feleségemmel, a gyerekeimmel? Alig látom őket, de most végre megismerhetem őket.

Mindez nem könnyű. Még néhány hónapot így kell töltenünk, és ha nem folytatunk komoly tanító munkát a lakosság körében, akkor a családok fel fognak bomlani.

Megjegyzés: Ezek nem túl jó előrejelzések.

Rav kommentje: Ez van. Amikor az emberek hirtelen kis helyen egyesülnek, akkor az egoizmus különféle oldalaival ismertetik meg egymást. Ezzel nem könnyű megbirkózni.

De több féle leckét és szemináriumot szeretnék lefolytatni a jövőben, feltenni mindent a weboldalunkra, ami lehetséges. Ez megakadályozza a tragédiát.

Kérdés: Hogyan nem akarják majd az emberek meggyilkolni egymást a karantén alatt?

Válasz: Pont ellenkezőleg. Megtanítjuk az embereknek, hogy a köztünk lévő fizikai távolság egy belső, szívet melengető, spirituális kapcsolathoz vezet, és megérezhetik a Teremtőnek nevezett újfajta erő megjelenését.

Azt írja a Tóra: „Férj és feleség, és kettejük között a Teremtő.” Ily módon találhatunk rá a Teremtőre, akár még férj és feleség között is. Minden a közöttünk lévő térben helyezkedik el.

https://laitman.com/2020/04/coronavirus-humanity-at-a-loss/

67 queries in 0,639 seconds.