Dr. Michael Laitman

A Teremtőre irányuló vágy szikrái

Kérdés: Azt állítja, hogy a világ népei természetes gyűlöletet éreznek az egyesítés módszerének hordozói, a zsidók iránt.

Ha bárki a világ népei közül csatlakozik ehhez a közösséghez, automatikusan gyűlöletben fog részesülni?

Válasz: Nem. Manapság minden annyira tompa, körvonalazatlan, hogy minderről senki nem tud, nem látja, nem tűnik fel neki.

Egy teljesen új állapotban vagyunk, amelybe még csak most vezetjük be a világot. De fokozatosan az emberek megérzik, hogy valami nem stimmel ezekkel az egyénekkel. Amerikaiak, britek, európaiak, oroszok. Mindegy, hogy ki. Ránéznek egy ilyen személyre, és azt mondják: „Valami nem stimmel veled.” A zsidóság szikráját pillantják meg benne.

Kérdés: Úgy érti, hogy ez a szikra megjelenik majd a tíz elveszett törzshöz tartozó emberek körében?

Válasz: Nem, ez semmiképp sem szükségszerű. Akármilyen, a világ bármely népéből származó embernél felbukkanhat a mindenkiben benne lakó szívben lévő pont. A szívben lévő pont szándék, ami a világ egységbe foglalását akarja, hogy elérje az egyetlen erőt, a Teremtőt. Ahogy felébred a pont, elkezdi zavarni a személyt. Meg akarja érteni a világ létezését, az egység hollétét, és más ilyeneket. Ez az a szikra, ami zsidóvá teszi az embert.

https://laitman.com/2020/05/sparks-of-aspiration-to-the-creator/

67 queries in 0,614 seconds.