Dr. Michael Laitman

Bárkiből lehet zsidó

Megjegyzés: Az antiszemitizmus egyik fő oka, hogy a zsidók támogatják a globalista, kozmopolita nézeteket.

Rav kommentje: Ez a zsidó természet része, mivel a zsidók világhoz való viszonyát mindig az integrális szemlélet jellemezte. A spirituális gyökerükből ered, hogy a világot integrált rendszerként szemlélik, amely minden szintjén kölcsönkapcsolatokból áll.

Megjegyzés: Létezik egy másik érdekes állítás, mely szerint az antiszemitizmus olyan, mintha az emberiség vírusa volna, mint a gyűlöletből képződő felhő, ami árnyékba borítja az emberek tudatát.

Rav kommentje: Amint a babilóniai állam megszerveződött, az emberek elkezdtek közösségekbe tömörülni, és az önzőség megjelent a kapcsolatokban. A korrekció módszere rögtön ekkor bukkant fel. Minden innen indult el.

Az egység megalkotásának módszere a ’kabbala’ nevet viseli. Zsidóknak hívjuk azt a közösséget, amelynek tagjai megállapodnak, hogy kapcsolatot létesítenek egymással. A ’zsidó’ szó héber neve a ’jichud’ (egység) kifejezésből származik. A többiek, akik ellenzik ezt a fajta irányultságot, alkotják a világ nemzeteit.     

Megjegyzés: Gyakran állítja, hogy ennek semmi köze a különböző nemzetekhez.

Rav kommentje: Így igaz. Nincs olyan nemzetség, amit a ’zsidó’ elnevezéssel illethetnénk. Rambam szerint, Ábrahám Babilon minden nemzetségéből verbuválta csoportját.

Kérdés: Tegyük fel, hogy valaki most kíván csatlakozni az egység módszeréhez. Ez a lépés zsidóvá teszi őt?

Válasz: Igen, bárkit azzá tehet. A történelem során különféle nemzetségekhez tartozó emberek csatlakoztak ehhez a csoporthoz, és hatalmas zsidókká lettek. Például Rabbi Akiva, Onkelosz és sokan mások. Még Dávid király nagyanyja is moabita asszony volt.

https://laitman.com/2020/05/anyone-can-become-a-jew/

67 queries in 0,695 seconds.