Dr. Michael Laitman

Nem létezik egyéni probléma, csak közös

Kérdés: Amikor mások egészségéért imádkozunk, veszteséget hozunk létre magunknak, vagy ellenkezőleg, erőt és energiát kapunk az imához?

Válasz: Ha imádkozom a másik egészségéért, és ha én magam ugyanabba a rendszerbe vagyok foglaltatva, mint ő, akkor hogyan lehet ez számomra veszteség?

Amikor valaki abból a rendszerből, amelyben közvetlen kapcsolatban állunk egymással, megbetegszik, akkor jelzi a többiek felé, hogy az egész rendszerrel van baj. Ő képviseli azt a különlegesen érzékeny részt, ahol a hiba kifejeződik.

A probléma nem hozzá, hanem a közösségünkhöz tartozik. Senki nem felelős magáért, senki nem önmagában betegszik meg vagy viselkedik helytelenül. Mindezek csupán kifejeződések, amelyek azt mutatják, hogy nem tartjuk be az általánosan integrált emberi interakció szabályait.

Mit jelent a kérés vagy az ima? Kapcsolódunk egymáshoz, és megpróbálunk a felső erő felé fordulni. Azt kérjük tőle, hogy állítsa helyre a negatív minőségek, jelenségek miatti egyensúlytalanságot. A kibillentség egy adott személyen keresztül jelenik meg.

De mivel nem az ő egyedi, hanem a mi közös problémánkról van szó, jogunkban áll imádkozni érte. Ilyenkor az történik, hogy kompenzációs folyamatot indítunk el a természet rendszerében, és az jótékony választ ad nekünk. Próbáljátok ki, és meglátjátok, hogyan működik!

Ezért nem maradhatunk közömbösek azzal kapcsolatban, ami körülöttünk történik. „Minket nem érdekel, mi folyik Olaszországban. A lényeg, hogy itt nyugi van.” Az ilyen hozzáállás csak súlyosbítja a helyzetet. Borzalmas reakció!

Gondolkodnunk kell, hogyan reagáljunk a történésekre, különösen manapság, amikor kapcsolataink integrált romlottsága kerül napvilágra.

Kérdés: Az emberek egészségéért vagy a rendszer korrekciójáért imádkozzunk? És hogy csináljuk helyesen, anélkül, hogy előírnánk a Teremtőnek, hogy mit tegyen?

Válasz: Kérnünk kell a Teremtőt, hogy mutassa meg nekünk a helyes kapcsolódást. Semmi másra nincs szükségünk. Akkor fordulunk Hozzá megfelelően, ha hozzátesszük, hogy jól szeretnénk megalkotni az egységet, hogy bennünk, kölcsönkapcsolatainkon keresztül táruljon fel, és ezáltal érjük el célunkat, hogy megelégedettséget szerezzünk az Ő számára.

https://laitman.com/2020/05/there-are-no-individual-problems-but-common-ones/

67 queries in 0,607 seconds.