Dr. Michael Laitman

Felfordulás a gazdasági rendszerben

Komment: Ön többször is spirituális forradalomról beszélt. De közben tagadhatatlan, hogy evvel egy időben a világméretű gazdasági rendszer tekintetében is forradalmi időket élünk.

Válasz: Hát persze! Sokat is emlegetem ezt. A gazdaság elképzelhetetlen ideológiai háttér nélkül, és az ideológiához szükség van gazdasági alapokra. Mi nem álmodozók vagyunk.

Természetes módon, a mi világunk ember alkotta struktúrájának egész rendszere meg fog változni. Azok a szükségtelen foglalkozások, amik speciálisan arra épülnek, hogy a természetből és másokból hasznot húzzanak, el fognak sorvadni. Csak az marad meg, ami a fennmaradásunk szempontjából alapvető. Világos, hogy nem megyünk vissza a barlangba. De ugyanakkor csak az marad meg, ami szigorú mércével mérve is szükséges az egészséges, normális és tisztességes élethez. Semmi más.

Megértjük majd, hogy mik azok a területek, ahova érdemes koncentrálni az erőinket, és mik azok, amiket figyelmen kívül hagyhatunk. Sok szabad idővel fogunk rendelkezni, és az emberek a természet jobb megértésén keresztül fognak neki az önfejlesztésnek.

Mindezeket kijelentette a kabbala, és mintegy 5000 éve indította el a kivitelezési programját. Ezért nincs semmi félnivalónk a jövővel kapcsolatban. Csak annyi, hogy ne csináljunk szükségtelen dolgokat, ne égessünk hiába üzemanyagot, ne juttassunk káros fűtőanyagokat a légkörbe, és így tovább. Ez mindenki szempontjából káros, mindannyian megszenvedjük, ahogy a környezetünk is. Figyeljük meg, hogy mennyivel tisztábbak lettek jelenleg vizeink és a légkör is, hogy az ember saját akaratán kívül kénytelen volt leállni a természetet pusztító tevékenységével.

https://laitman.com/2020/05/upheaval-in-the-economic-system/

67 queries in 0,721 seconds.