Dr. Michael Laitman

Mint a növény eső után

 

A Teremtő nagyságába vetett hit a környezeten múlik. Nagyként viszonyulok Hozzá, ha a környezetem megállás nélkül a Teremtő nagyságáról beszél, közvetíti az érzést, miszerint csak ez az erő létezik. Ez utóbbival meghatározza egész jövőmet, hiszen csakis Ő uralkodik a világban és a teljes valóságunkban.

Amennyiben a környezetem nem közvetíti a fent leírt érzést, képtelen leszek nagyra értékelni a Teremtőt. Csak akkor ébredhetek fel, akkor folytathatom a Teremtő megértésének útját, ha a környezet a Teremtő nagyságának kialakulására ösztönöz, és érzékelteti, mekkora szükség van az Ő feltárulására. A környezetnek mindezeket erőteljesen, a tagokat nagy nyomás alá helyezve kell megtennie.

Egyetlen hiányunk a minket a Teremtő nagyságának képzetével megajándékozó közeg. A közösség feladata a tagok állandó nyomás alá helyezése és felébresztése. A kezdők továbbra is egyéni módon szerzik meg a Teremtő nagyszerűségének érzetét, de a jövőben fokozott módon függünk majd a közösségünktől. Ha a környezetem nem gondoskodik rólam, elhervadok. Ha mindent megtesz értem, növekedésnek indulok, akár a növény az esőt követően.

https://laitman.com/2020/05/like-a-plant-after-rain/

67 queries in 0,133 seconds.