Dr. Michael Laitman

“Tegyen fel maszkot mások érdekében” (Linkedin)

Az új cikkem a Linkedinről:  “Tegyen fel maszkot mások érdekében

“A megemlékezés napja óta a kórházi felvételek száma legalább kilenc államban megnövekedett,” írta a The Washington Post. És egy analízis alapján, mely Associated Press -tól jelent meg, “Az államok majdnem felében növekszik a betegek száma.”

A koronavírus nem tesz különbséget közöttünk. Nem érdekli, hogy mi meg akarjuk e nyitni a gazdaságunkat, és az, hogy vissza akarunk e menni abba az életbe amelyben éltünk a vírus előtt. Hogy ha nem óvakodunk egymás megfertőzésétől, akkor a vírus újra és újra visszatér, ameddig mi el nem kezdünk úgy cselekedni, ahogy kellene.

Amin változtatnunk kell, az életünk teljes perspektívája, ebben a világban, ez az merre a vírust most kényszerít minket. Mi azt hittük eddig, hogyha találtunk egy jó állást, és elég pénzt kerestünk, akkor az élet vidám lesz. De egy olyan világban, ahol mindenki mindenkit azonnal befolyásol, többé nem engedhetjük meg azt magunknak, hogy csak magunkra gondolunk, hogy ha biztonságban akarunk maradni.

Ahhoz, hogy biztonságban legyünk, mindenek előtt mások biztonságára kell gondolnunk kell, sőt még jobban, mint sajátunkra. Nem azért kell maszkot viselnünk a járvány idején, hogy mi ne kapjuk el a vírust, hanem azért, hogy nehogy másokat megfertőzzünk. Mivel nem tudhatjuk, hogy ki az aki már elkapta a vírust, és ki az aki még nem. Azaz, ki az aki már fertőzés mentes, ki az aki már fertőzött, de még egyelőre nincsenek tünetei. A maszkok melyeket viselnünk kell, és a távolság amelyeket tartanunk kell, nem a saját érdekünkben, hanem elsősorban mindenki más érdekében vannak, hogy mások egészségesek maradhassanak. Csak ha így kezdünk el gondolkodni, akkor leszünk képesek megtisztítani az országot a vírustól.

Ahogy elkezdjük megtisztítani az országot, megtanuljuk majd, hogyan is kell egymásra gondolnunk. Meg fogjuk tanulni azt is, hogy csak akkor ha másokra is gondolunk, akkor lehetünk magunk is biztonságban. Hogyha csak a saját biztonságunkra gondolunk, akkor az arra kényszerít majd minket, hogy mindenfajta védelmi felszereléseket, akár fegyvereket vegyünk magunknak. Ez pedig a végén csak erőszakot és áldozatokat hoz majd. De ha mi arra fókuszálunk, hogy a körülöttünk lévő közösséget, és a várost biztonságban tartsuk, azért hogy mindenki biztonságban legyen, akkor a saját biztonságunk és nyugalmunk is növekedni fog, és a magabiztosságunk is  megnövekszik és életünk, könnyebbé és boldogabbá válik majd. 

Ebből az következik majd, hogy azáltal, hogy megtanuljuk, hogy  maszkot nem magunkért hanem másokért viseljük, a koronavírus megtanítja nekünk, hogyan fejlesszük ki a kölcsönös felelősséget.

Forras: https://laitman.com/2020/06/put-on-a-mask-for-others-sake-linkedin/

67 queries in 0,702 seconds.