Dr. Michael Laitman

Hogyan állítsuk meg azt, hogy egoisták legyünk?

Kérdés

Mindenkinek magának kell elkezdnie az önzésén dolgozni, azonban ez nagyon nehéz, mert kiderül, hogy valójában az ember minden pillanatban csak önmagára gondol. Hogy állítják meg az emberek azt, hogy önzőek legyenek?  

Dr. Laitman

Ez fokozatosan történik meg. Nem kell aggódni, ez mindenkivel megtörténik. Mindenki keresztül megy mindenfajta gondolatokon, töprengéseken, változásokon és a csoporttal való közös cselekedeteken, aminek az eredményeképpen látható lesz, mindez az ember belső transzformációjából ered.

Az ember elkezdi a világot másképp érezni – állandó kapcsolatban lévő, integrál, végtelen és tökéletes állapotúnak – és önmagát ebben a rendszerben érzékeli.

Ez az állapot akkor emelkedik fel, amikor az ember nem törődik ennek a világnak az érzékelésével, abban a formában, ahogy ma érzékeljük, hanem az válik fontossá, hogy bár ebben a világban vagyunk, mégis helyes, integrál részeként tudjunk létezni. Ebben az esetben az ember oda juttathatja ezt a világot, amit senki más nem tud megtenni. Ki fog derülni, hogy a világ ettől függ. 

 [265913]
Kab TV program: „A Kabbala alapjai” 20/04/19 
Angol URL: https://laitman.com/2020/06/how-can-you-stop-being-an-egoist/
67 queries in 1,565 seconds.