Dr. Michael Laitman

A jóság szigorú rendszere

Kérdés

A természet valamiféle élő, racionális, emóciókkal és gondolatokkal, valamint tervekkel teli létező, aki vagy ami képes értelmes reakciókat mutatni a hatásunkra?

Válasz

A természet egy szigorú, merev rendszer, amely magába foglalja az ásványi, növényi, állati és az emberi szintet. Ezek mindegyike egy bizonyos dinamikus egyensúlyban van. Ha haragszunk erre az egyensúlyra és hatást gyakorlunk rá az önző befolyásunkkal, akkor a természet ellentétes irányú reakciót fog mutatni felénk, kitérítve a dolgokat a másik oldal felé, mint egy inga. Ezt tapasztaljuk meg ma, a koronavírus példáján keresztül. 

Most egyfajta csapást kaptunk, amely integrál kapcsolatra kényszerít bennünket., mivel valójában mi az úgynevezett „utolsó generáció” állapotába kerültünk. Ez azt jelenti, ez a generáció fogja korrigálni az egót.  Nekünk kell kijavítanunk ezt.

Kérdés

Minden szenvedés a természettől érkezik? 

Válasz

Természetesen. A szenvedés abból a tényből származik, az ember megsérti a természettel való integrációt. Csak a természeten belüli kibillent egyensúly nyilvánul így meg, és ennek az oka, az ember hibája, amire ezt a reakciót kapja a természettől, amit fájdalomnak és problémáknak fog érzékelni.

Az ember önmagában gyenge. Kis nyomás, és azonnal nyög és jajgat és készen áll bármit megtenni, csak legyen a nyomásnak vége. Így a természet képes kényszeríteni az embert, hogy jobb legyen, felnőjön, de legfontosabb, hogy kedves legyen a természet többi részével.

[266598]
KabTV program: „Kabbala alapjai” 20/5/10
Forrás: https://laitman.com/2020/06/rigid-system-full-of-goodness/
67 queries in 0,630 seconds.