Dr. Michael Laitman

A Kabbalista szövegek ereje

A Shamati könyv minden cikkét nagyon könnyű olvasni, látszólag egészen világosak, érthetőek, és analitikusan feldolgozhatóak. Nem jelentenek problémát egy racionális ember számára. 

Nekünk nem a cikkek első olvasatát kell megértenünk, hanem a belső jelentésüket, ami annak az erőnek meglátását, meghallását és megérzését és érzékelését jelenti, amelyet valójában magukba foglalnak.  Ez az, amire az őket olvasó embernek vágynia kell. Aki elmélyül ezekben az írásokban, láthatja, hogy mennyire távol van attól, amiről ezek igazán szólnak. Ennek az oka az, hogy nem érzi az éppen olvasott anyag lényegét önmagában. Nem tapasztalja meg ezeket a minőségeket, nem látja ezeket az erőket önmaga körül, mivel ezek nem a mi dimenziónkban léteznek.

Kérdés

Tehát akkor mi a lényege ezeknek az olvasásának? 

Válasz

A cikkek olvasásán keresztül elkezdjük felismerni, hogy van valami magasabb rendű felettünk, és hogy kapcsolódik mindez hozzánk. A Kabbalista szövegek belső jelentésének megértésére való sóvárgás elvezet bennünket magához a spirituális objektumhoz. Felébreszti a spirituális erőt bennünk, ami fokozatosan megváltoztat bennünket, új minőségeket létrehozva bennünk, ami lehetővé teszi, hogy valóban elkezdhessük érteni, hogy miről is szól az adott cikk. 

[257672]
KabTV program „A Kabbala alapjai” 19/12/08 
Angol blog: https://laitman.com/2020/07/the-power-of-kabbalistic-texts-2/
67 queries in 1,136 seconds.