Dr. Michael Laitman

A válság belső jelentése

Kérdés

Mi a negatív és a pozitív a válság alatt – a válság maga, vagy az arra való reakciók? 

Dr. Laitman

A válságban a legfontosabb dolog a válság okainak helyes megértése és a helyes reakció, hogy mindez felemeljen bennünket.

Ahogy más sokszor említettem, a „válság,” (mashber héberül) jelentése születés – a hely, ahol egy új ember születik.

Tény, hogy a belső jelentése a válságnak, valaminek a megszületésével kapcsolatos. Csak nem érezzük, és nem értjük még. De biztos vagyok benne, hogy megfogjuk.

Láthatjuk, hogy születik, egy új, integrált emberiség a szemünk előtt, és hogy meg kell értenünk, hogy más törvények alapján kell élnünk, mint előtte.

Kérdés:

A válság után felemelkedünk, egy új, spirituális szintre?

Dr. Laitman

Elérjük azt az állapotot, de még nem mentünk át rajta. Néhány köztes szint van még előttünk addig, de ez az új, komoly szint, amely felé haladunk, sok mindent fog nekünk megtanítani.

Kérdés

Ha a válság valami újnak a születése, ezt azt jelenti egyszerűen, hogy a korona vírus miatt meghalt emberek nem lettek volna az új feltételeknek megfelelően harmóniában a természettel? De a Teremtőnek minden a hatalmában áll, bármit megcselekedhet.

Válasz

Úgy a halál, mind az elvetélt születés, mind a jövőben való születés olyan téma, amelyről majd máskor beszélünk. Ez egy teljes rendszer, amelynek a mesterévé kell válnunk, és látnunk kell, hol van a szabad akarat, és miért ilyen és ilyen lelkek születnek, mit kezd velük a természet stb. Meg kell tanulnunk a közös, globális rendszert.

[267095]
KabTV: „Kabbala alapjai” 20/05/10   
Angol blog: https://laitman.com/2020/07/the-inner-meaning-of-the-crisis/
70 queries in 0,935 seconds.