Dr. Michael Laitman

A Harmadik Templom örök

A Harmadik Templom, az erőfeszítéseinken keresztül korrigálódik.  Természetesen az építéséhez nem kell fa vagy kő, mivel ezen a módon lehetetlen szintet építeni a Yechida Fény számára, amely a teljes tökéletesség hordozója.

A Harmadik Templom önmagában hordozza a teljes korrekciót. Az Első, és a Második Templom, a Felső Erő programjának megfelelően épült fel és rombolódott le, a szinteknek megfelelően, amelyek egyezésben vannak, a Kabbala elmélete által leírt „királyok” törésével a Nikudim spirituális világában (a Daat-Chesed-Gevurah-Tifferet szintje felelt meg az Első Templomnak, és a Tifferet-Netzach-Hod-Yesod-Malchut – szintje pedig a Második Templomnak).

A romjaikon a Harmadik Templom fog felemelkedni, amelyet nem lehet többé lerombolni, mivel a legmagasabb szinten található meg, a Yechida Fényének a szintje.

Ma olyan időszakban élünk, amikor elkezdődik a harmadik Templom megépítése, alapjainak lerakása. Ezért annyira fontos és felemelő a szerepünk, és tanulmányozásra méltó, hogy megértsük pontosan azt, hogy képesek legyünk felépíteni a Templomot, amely egyesíti az összes lelket és minden embert.

Az egész emberiségnek egyesítenie kell a szíveket és a lelkeket annak érdekében, hogy létrejöjjön a spirituális edény a szívek kapcsolatában, amelyet „közös léleknek” fogunk nevezni, vagy Harmadik Templomnak, amelyet soha nem lehet lerombolni.

A Harmadik Templom az erőfeszítéseinken, Kabbalista imáinkon keresztül épül fel, azért örök, mert a vágyainkból áll. Ezért, bár az Első és a Második Templom le lett rombolva, a Harmadik Templom örökké állni fog, mivel az adakozó vágyainkból és szándékunkból áll, az alapoktól kezdve, azaz maguk az emberek az építőkövei.

Az Első és a Második Templom a világok felülről lefelé való ereszkedésének megfelelően rombolódtak le, azaz a Nikudim Világában történt töréssel egyezésben. Ezen törés által, a Zon spirituális Partzufja (ősképe) teljessé vált. Azonban a romok teljességéből kell újjáépítenünk azt, az Atziluth spirituális világának legmélyebb pontján.

 [268519]
A Napi Kabbalah 1. részéből 20/07/29, “Tishaa BeAv (Av hónap kilencedik napja)”
Angol blog: https://laitman.com/2020/08/the-third-temple-is-eternal/
67 queries in 0,115 seconds.