Dr. Michael Laitman

Egészség és orvostudomány, harmadik rész

Változtasd meg viszonyodat az élethez!

Kérdés: A modern orvostudomány nem gyógyít, hanem meghosszabbítja annak lehetőségét, hogy folytathassuk helytelen életmódunkat. Jellemzően az emberek úgy gondolják, hogy az állam feladata, hogy gondjukat viselje. Az ember adózik, ezért cserébe elvárja az orvostudomány gondoskodását. Ön szerint helyes ez a megközelítés?

Válasz: Nem, ez így nem stimmel. Életünk, az orvostudomány, és az állam is a tudatlanságból eredő, téves elgondolásra épül, amely nem tudja, kik is vagyunk, és milyen módon alkotjuk a természet részét. Ebből következőleg, a természethez, társadalomhoz és magához az emberhez való attitűdünk hibás. Akkor ne is beszéljünk a tudományról, orvoslásról, és minden másról, amit csinálunk. Mindezt radikálisan át kell alakítani.

Az élethez való viszonyulásunk fundamentumát kell megváltoztatnunk. Ez most torz, és az önzésre épül, és ráadásul nem kezdünk semmit ezzel a hamis attitűddel. Az embert korrigálni kell, és akkor önmagához, a világhoz és az élethez való hozzáállása is más lesz. Társas közegét és önmagát is átalakítja.

Ott és annyit fog dolgozni, amennyi szükséges, semmivel sem többet. Olyan mértékben lesz képes helyesen viszonyulni a természethez, hogy csak a létezésének fenntartásához mérten vegyen el, anélkül, hogy kifosztaná vagy elpusztítaná a természetet. Így éri el, hogy nagy, jóságos és előzékeny természet veszi majd körül, ahol ő nem locsol olajat az óceánba, és nem égeti le az erdőket. Mindennek gyors iramban kell átalakulnia, máskülönben elveszítjük bolygónkat.

Kérdés: Megközelítése komplex, vagy inkább leegyszerűsített, egymást követő lépésekből áll?

Válasz: Az integrál megközelítés lényege az emberek oktatása.

[269077]
KabTV “A Koronavírus Időszaka után” 20/05/14
Forrás: https://laitman.com/2020/08/health-and-medicine-part-3/
67 queries in 0,122 seconds.