Dr. Michael Laitman

Család: Két ellentétes dolog kombinációja

Kérdés 

A család egy az állati világban is létező természetes rendszer. Az állatok többségének van hím és nőstény része, amely az állati testek reprodukciójához kell. 

Azonban minél fejlettebb egy állat, annál jobban elválik egymástól a hím és a nőstény egyed, melyek természetes módon ellentétesek egymással, és egymástól elválasztott egyedekben nyilvánulnak meg. Itt egy érdekes jelenség nyilvánul meg, egy új test születése érdekében, a két ellentét képes összekapcsolódni és minőségeik vegyítésére egymással. 

Mi az oka ennek a jelenségnek, elvnek? Ma ez a kérdés kifejezetten fontos, mert vannak országok és társadalmak, melyek mesterséges kísérleteket tesznek ezeknek az ellentéteknek a különböző szintű meghatározására, egy adott nemen belül. (Mi minősít egy egyedet nőnek, vagy férfinek?)

Dr. Laitman I

Ez lehetetlen. Minél fejlettebb egy teremtmény természete, annál több, önmagával ellentmondó tulajdonság jelenik meg benne, melyek messzire sodródva egymástól, végtelen variációkban állnak szembe egymással.

Láthatjuk, hogy primitív organizmusok léteznek a gyakorlatban ugyanabban a testben. Vannak, melyek női részként nyilvánulnak meg, és vannak, melyek férfi részként. A nemi identitásuk változik. Ezek szabadon kombinálódnak, keresztezik egymást és válnak szét újra nemenként, minimális módon elválasztva az egyik egyedet a másiktól.

Az evolúció során, az egyedek egyre jobban és jobban eltávolodtak egymástól, fiziológiai, pszichológiai és szexuális elvek alapján. Ezért van szükségük egy komoly kombinációs lehetőségre egymással, ami nem egyszerű. 

Az állatokban nagyon kivételes ez a jelenség, az embereknél azonban a férfi és a női elv közötti helyes kombináció abszolút szükséges az utódok születése szempontjából, biztosítva ezzel a normális létezést és garantálja mindez a komoly fejlődést a születést követő 15 évben, ami szükséges a személy számra a saját lábra álláshoz, és lehetővé teszi, hogy maga is képes legyen utódok létrehozására és felnevelésére.  

A természet úgy teremtett meg minket, hogy minél fejlettebbek vagyunk, annál erősebb köztünk a szeparáció.

Akkor szociális egységgé válunk, komoly megosztottsággal szembenézve a tudományok, művészet, és minden más területén az életünknek. Nézzük például mennyi egyediség van a világban, mennyi lehetőség van minden egyén számára egyedileg fejlődni. Ebben nincs két hasonló ember.

Ez nem csak a nemek közti különbségről szól, hanem arról, hogy belsőleg mennyire mások vagyunk, mint férfi és nő. Ezért lehetetlen arról beszélni, hogy lehetne mindezt egy testbe ötvözni.

Megjegyzés 

Elvileg a pszichológiailag és a fiziológiailag két ellentétes objektum kombinálható, ami egy tökéletesebb létezőt fog kiadni.  

Dr. Laitman 

Igen. Ez lehetővé tesz bármilyen kombinációt. Például napjainkban sok új foglalkozás jelenik meg, melyek nem is léteztek 100 vagy 200 évvel ezelőtt.

KabTV “A korona vírus utáni korszak” 20/05/21
Eredeti blog: https://laitman.com/2020/08/family-combining-of-two-opposites/
67 queries in 0,668 seconds.