Dr. Michael Laitman

Tanítsam kabbalára a családom?

Kérdés: A koronavírus úgy hat ránk, hogy megtanuljuk feladni az egoizmusunkat, és több szeretetet és törődést fejezünk ki egymás irányában. Megállja a helyét ez az állítás?

Válasz: Teljes mértékben.

Kérdés: A sort a szeretteinkkel kezdjük?

Válasz: Nem. Csoportokba tömörültünk, amelyeket az önkorrekció vágya hozott létre. A minket felkereső emberek együtt tanulnak. Egy új korrekciós rendszer alakul ki közöttük. De ők nem a rokonaink vagy közeli barátaink. 

Kérdés: Nincs ráció abban, hogy a családdal kezdjük? Az emberek általában azért alakítanak ki családi kapcsolatokat, hogy jól lakassák szeretetet, figyelmet és gondoskodást bezsebelni kívánó egoista hozzáállásukat. De amikor ezt nem kapják meg, megjelennek a konfliktusok. Nem lehet, hogy mégis a családdal érdemes kezdeni?

Válasz: Képes vagy megtanítani őket az adakozásra? Hajlandók meghallani téged? Egyet értenek veled abban, hogy előbb adunk, és csak ezt követően szerzünk meg? Vagy tovább megyek: ahhoz mit szólnak, hogy elérhetjük azt az állapotot, amikor az adásból nyerjük a megszerzést. 

Kérdés: Úgy látom az adást, mint ami, elsősorban mások iránti szeretet és gondoskodás. De a megfigyeléseim azt támasztják alá, hogy az emberekben kevés a szeretet. Inkább a szeretet megszerzésére szomjaznak.

Amikor első alkalommal találkoztam a Kabbalával, rájöttem, hogy ez a tudomány olyan forrás, ami a tudatosságunk megnövelésével hozzásegít ennek a szeretetnek a megszerzéséhez. Mint egy akkumulátor, amire rá lehet kapcsolódni, és így feltölthetjük magunkat energiával.

Szeretném másokkal is megosztani ezeket az eszközöket. Hogyan fogjak neki? Milyen olvasmányokat ajánljak tanulmányozásra?

Válasz: Mivel a Föld minden szegletében vannak tanítványaink, ezért egy 70 nyelven elérhető, hatalmas adatbázissal rendelkezünk. Óriási virtuális könyvtár ez, amelyhez az internet segítségével ingyenesen hozzáférhetünk.  

Kérdés: Lehetséges a Kabbalát körül lengő tudatlanságot eloszlatni? Amikor az instagram oldalamon információkat osztottam meg a témában, azzal szembesültem, hogy az emberekben rengeteg a sztereotípia, nem értik a Kabbala lényegét. 

Válasz: Ezzel nem tehetsz semmit. Fontos, hogy osszuk az embereknek az anyagainkat. A kezdőkre vonatkozó, bevezető módszertant érdemes itt követni. Ha így teszünk, nem telik bele sok idő, és az érdeklődők helyes és pontos képet alkotnak róla, hogy miről szól a Kabbala, és nem a téves elképzeléseikből indulnak ki.

[268392]
KabTV’s “Együtt fontos dolgokról” 20/7/14
Forrás: https://laitman.com/2020/08/do-i-need-to-start-teaching-kabbalah-to-my-family/
67 queries in 0,613 seconds.