Dr. Michael Laitman

Az út a Felső Szintre

Kérdés: Ha az érzelmeim rabszolgája vagyok és a rám-kényszerített vágyak uralkodnak felettem, hogyan segíthet a Kabbala bölcsessége megváltoztatni a nézetem, ha az a vágyak és érzelmeim közvetlen következménye?

Válasz: Az összes vágyad és érzelmed a jelenlegi szinted, amin vagy, a főbb tulajdonságaid által van meghatározva. Amik most egoisták.

De ha komolyan elkezded tanulmányozni a Kabbala bölcsességét, akkor magadra vonod az úgynevezett Felső Fényt, és fokozatosan megváltozol. Így ennek megfelelően elkezdesz elképzelni egy másik világot az új tulajdonságaiban.

A hozzánk legközelebb eső világ az a világ, amelyben érezni fogod, hogy minden abszolút egység, integritás és teljes kölcsönös kapcsolat állapotában van. Ez az érzés a legalacsonyabb szinten, nem pedig az egyes tárgyak és rétegek elérésének mélyén van.

Ez azt jelenti, hogy eléred az Assiya világának Nefesh fényét, a 125 szint első szintjét. Ez ad némi elképzelést valamiről, ami magasabb, mint a szinted.

Kérdés: A testi világot a természetes érzékeimmel érzékelem. Amikor elkezdek egyesülni más emberekkel, egy új kvalitatív érzést, a Felső Világot kezdjük érezni. Ezt nevezik Teremtőnek?

Válasz: Ez a következő szint. Tehát nevezheted Teremtőnek, mert ez egy magasabb szint, mint te, de felemelkedsz oda, és olyan leszel, mint Ő.

A nálunk magasabb szintet, mindig a Teremtőnek nevezzük. De amikor feltárul, azonnal magasabb lesz.

[238824]
KabTV “Kabbala Alpjai” 18/08/26
cikk forrása:https://laitman.com/2020/08/the-way-to-the-upper-level/
67 queries in 0,627 seconds.