Dr. Michael Laitman

Életen keresztüli tanulás

Kérdés 

A család legfontosabb aspektusai az utódok születése, a szexuális-igények kielégítése, érzelmi támogatása egymásnak és a gyermekek felnevelése.

Az életük egyharmadát a tanulásnak szenteljük. Mi az oka ennek a hosszú időszaknak? Végül is ez ismeretlen az állatvilágban. Miért így van ez elrendezve?

Dr. Laitman 

AZ ember egy komplex élőlény. Az embernek úgy kell felnevelkednie, hogy ne csak magát legyen képes fenntartani az állati szinten, hanem hogy szociális létezőként éljen és legyen meg a képessége kölcsönkapcsolatok építésére és fenntartására.

Ezek nem is annyira képességek, hanem egy halom viselkedési szabály, melyek világosan megszabják az elvárt viselkedést a korai gyermekkortól. Különböző módon az embernek igazodnia kell a környezethez, és meg kell értenie a pszichológiai, mentális, belső és spirituális állapotait a környezetében lévő embereknek annak érdekében, hogy egyensúlyban lehessen velük. 

Kérdés 

Minél jobban fejlettebb egy közösség annál több idő kell az emberek közötti helyes kommunikáció kifejlesztéséhez. Ha néhány ezer évvel ezelőttiig 5 – 10 év elég volt ehhez, akkor ma vagy a jövőben lehetséges, hogy egy élet sem lesz elég ehhez.

Dr. Laitman 

Biztos. De miért ne? Meg kell tanulnunk dolgozni önmagunkon egy életen keresztül, hogy mi és a világ is változzunk.

KabTV’ „A koronavírus utám”  20/05/21 
Angol blog: https://laitman.com/2020/09/the-education-of-a-lifetime/
67 queries in 0,148 seconds.