Dr. Michael Laitman

A generációs konfliktusok lényege

Kérdés 

Pszichológusok szerint, a generációs konfliktusok oka az apák és a gyerekek közötti egyenlőtlenség. Mit gondol, lehet köztük baráti viszony? Végül is általában van egy természetes elutasítás az apák részéről, a gyermekek felé, „Mit értesz te az egészből?”  Ugyan ez igaz a gyerekek oldaláról. Képesek lehetnek ezt kiegyenlíteni egymás között?

Dr. Laitman

Nem. De a gyerekeknek és a szülőknek nem is kell egyenlőeknek lenniük. Ez csak káros lenne a gyerekeknek. A szülő legyen egy „szenior” barát. Nem csak egyszerű barát, hanem szenior barát, 

Kérdés 

Gyakran a konfliktus középpontja a generációk között, az előző generációk értékeitől való függetlenségben és szabadságban rejlik. Minden generáció kialakítja a saját értékrendjét és ez egyet nem értéshez vezet. Egyetért ön ezzel az állítással?

Dr. Laitman 

Természetesen én mindkét közösséghez tartozom. Mindkét generációt jól ismerem, és ezért ezzel a kijelentéssel teljesen egyetértek.

Kérdés 

Van bármilyen egyetemes érték, ami csökkenthetné a generációk közötti szakadékot?

Dr. Laitman 

Az értékeknek, felette kell állnia minden vallásos vagy világi közösségnek. Magukba kell foglaltatniuk az integrál természet elemeit, amely a Felső Erő megnyilvánulása, a legmagasabb értékek, minőségek hordozója. Ezért fel kell fedeznünk a természetet és kapcsolódnunk kell vele.

KabTV  „A koronavírus után”  20/05/21 
Angol blog: https://laitman.com/2020/09/the-essence-of-generational-conflicts/
70 queries in 0,971 seconds.