Dr. Michael Laitman

Megszabadulnak az emberek a gazdagság iránti vágyuktól?

Komment: A média a vagyonos emberek kezében van, így ők azok, akik változásra bírhatják a közvélekedést. Ma szolgáltatásokat és háztartási eszközöket árulnak, meglehet, hogy a jövőben viszont szociális természetű termékeket és szolgáltatásokat reklámoznak, de ugyanúgy a haszonszerzés érdekében.

Dr. Michael Laitman válasza: Miért kell hasznot húzniuk? Semmilyen kielégülést nem ad nekik. Milyen, valóban szükséges dolgot tudnak venni belőle?

Ha normális fejlődést biztosítunk nekik, nem fogják élvezni az ilyesfajta nyerészkedést. Tegyük fel, hogy valaki vásárol egy kastélyt. Mit csinál ott? Sétálgat, és szellemekre vadászik?

Minden az ember fejlődésén múlik. Ha a megfelelő nevelést kapja, nem lesznek ilyen szükségletei. Normális kommunikációt szeretne normális társadalomban. Semmi egyebet.

Kérdés: De mielőtt eljutunk a megfelelő oktatás stádiumába, valakinek el kell kezdenie, gyakorlatba átültetni a nevelési elveket. Ki lesz ez?

Válasz: Mi, Kabbalisták.

Komment: Egyelőre azonban minden pénzügyi csap a tehetős emberek kezében van. Nem hiszem, hogy leszámoltak azzal a vágyukkal, hogy gazdagok legyenek.

Dr. Michael Laitman válasza: Semmi gond, szép lassan majd az is eljön. Elkerülhetetlenül be fog következni. Ez a természet törvénye. A természet terve, hogy eljussunk abba az állapotba, hogy tökéletes összhangban legyünk vele. Vagyis, létre kell hoznunk az integrál társadalmat.

Kérdés: Mit jelent a társadalmi relatív egyenlőség, és hogyan kerüljük el az erőszakos egyenlősítési kísérleteket?

Válasz: Nem szabad, hogy olyan egyenlőséget honosítsunk meg a társadalomban, mint amilyen a Szovjetuniót jellemezte, ahol ostorral akartak mindenkit boldoggá tenni. 

Kérdés: Így igaz, mindenkinek megvannak a maga szükségletei. Hogyan lehet ezt befolyásolni?

Válasz: Meg kell adni az embernek, amire szüksége van. Aztán majd redukálja igényeit a szükséges szintre, annak az oktatásnak a következtében, amelyben részesül.

[270303]
KabTV “A Koronavírus időszaka után” 20/06/04
Forrás: https://laitman.com/2020/09/will-people-lose-their-desire-to-be-rich/
67 queries in 0,119 seconds.