Dr. Michael Laitman

Akárcsak a testet felépítő sejtek

Kérdés: A Kabbalista nem képes sok emberrel egyszerre dolgozni. Kell, hogy először csak egy kis sejt létezzen. Kijelenthetjük, hogy tíz ember egy ilyesfajta mini-közösség, ahol mindenki folytonosan ellenőrzi a többiekhez való viszonyát?

Válasz: Ez a környezet nem csak a földi szinten támogatja az embert a többiekkel való jó kapcsolatok kialakítására, de a velük való egységre lépésen keresztül elkezdi érezni a közös vágyat, közös célokat, a tíz barát megfelelő kölcsönkapcsolataiból megszülető közös rendszert. Így végül megalkotják a Felső Világnak, Parcufnak vagy léleknek nevezett rendszert. A Teremtő az, aki ennek a rendszernek belső erőt biztosít.

Kérdés: Úgy tűnik, ez a tíz ember olyan, mint egy testi sejt, ami a többi sejttel együttműködve organizmusokat hoz létre. Mennyiben találó a hasonlat?

Válasz: Stimmel. Minden hasonló gondolkodású emberekből megalakult tízes kapcsolódik más tízesekhez, hogy végül egyetlen organizmust alkossanak, amelyet Ádámnak, vagy „közös léleknek” hívunk.

Kérdés: Tehát az ember, aki elkezd egy mini-csoportban dolgozni, köszönhetően a tízes körben végzett folytonos munkájának, meghaladja egoizmusának határait, és képes más emberekhez, akár az egész emberiséghez is kapcsolódni. Hogyan történik mindez?

Válasz: Mint ahogy a test sejtjei annak ellenére kapcsolódnak, hogy a test különböző részeihez tartoznak, specifikus szervek alkotóelemei, az összes többi sejten keresztül bármely más sejttel is kapcsolatban állnak. Pontosan ez az általános rendszer, Ádám (az Ember) lényege is.

[269602]
KabTV “Israel népe fejlődésének szisztematikus analízise” 19/12/09
Forrás: https://laitman.com/2020/09/like-cells-in-the-body/
67 queries in 0,133 seconds.