Dr. Michael Laitman

Életünk paradigmájának, megváltoztatása…

Kérdés: Pénzben fejezzük ki a szolgáltatások és áruk értékét. Az elmúlt 200-300 évben az emberek egyfolytában az egyenlőségért, -beleértve a bérek egyenlőségét is- harcoltak.

Mégis, hogyan beszélhetünk egyenlőségről, ha nem ismerjük az adott ember alapvető jellemzőit? Ha meggondoljuk, minden ember más és más mennyiségű erőfeszítést rak bele minden munkaórájába. Jelentheti ez azt, hogy nem lehetséges a gazdasági egyenlőség?

Válasz: Mindez nem érdekes. Elválasztjuk, hogy az embernek mennyit kell juttatnia a társadalomnak attól, hogy mennyit kell kapnia, és a kettő között semmilyen összefüggést nem tételezünk fel.

Az, hogy mennyit adok a közösségnek, attól függ, hogy milyen oktatásban részesülök: szégyennel tölt el, ha kevesebbet adok. Hogy mennyit kapok, annak a ténynek a függvénye, hogy ebben a világban létezem, és bizonyos juttatásokat szükséges szereznem, amelyeket felhasználok, hogy létezzek, és megvalósítsam önmagam.

Mára a világ eljutott oda, hogy gyakorlatilag mindenkinek biztosítani tudná ezeket a juttatásokat.

Kérdés: Mennyi időt vesz igénybe, hogy az ember megváltoztatja az életének a paradigmáit?

Válasz: Ez a helyes oktatás minél szélesebb körű terjesztésétől függ. Ha e körül van egy társadalom, ami a tanítottakat megcselekszi, és azok szellemében él, akkor az emberek, különösen a fiatalabb generáció megérti majd, hogy ez az a légkör, amelyben léteznünk kell.

Az oktatás eredményeképpen fogunk eljutni ide, belátjuk a tanult elvek szükségszerűségét, anélkül, hogy el kéne nyomni saját késztetéseinket.

[270344]
KabTv “A koronavírus időszak aután” 20/06/04
Forrás: https://laitman.com/2020/09/to-change-the-paradigm-of-life/
67 queries in 0,637 seconds.