Dr. Michael Laitman

Minden a kapcsolat megszületését szolgálja

Kérdés: Az emberi munkavégzés eredménye valamilyen termék, szolgáltatás vagy információ. Mielőtt a termék eljutna a felhasználóhoz, tucatnyi, sőt sokszor milliónyi kézen megy keresztül. Ahhoz például, hogy igyak egy csésze kávét, feltehetőleg emberek millióinak erőfeszítése kellett – a kávészemek összegyűjtésében és feldolgozásában. Tud ez minket valamilyen módon egybe kapcsolni?

Válasz: Nagyra becsüljük egymást, ha megértjük, mennyire a kapcsolatunk határozza meg, hogy egy többé-kevésbé normális, tolerálható, sőt, élvezetes létezésben legyen része mindenkinek. S ezt mindenki felé demonstrálni kell.

Kérdés: Korábban az emberek szerves egységben éltek a természettel birtokaikon, és azt fogyasztották, ami megtermett kertjeikben. Nem sokat érintkeztek másokkal.

Manapság, ha végigtekintjük a háztartási cikkeket, az az érzésem, hogy a világ minden része, részt vett az előállításában. Van ennek valamilyen mélyebb jelentése?

Válasz: Ezen a példán is látjuk, hogy jobban kommunikálunk egymással, így hát könnyebben képesek vagyunk ellátni magunkat. A világ bizonyos régióiban előnyös a termelés, más helyeken az előállítás, egy harmadik helyszínen a feldolgozás, és így tovább. Vagyis minden a természetes feltételek függvénye.

Ahogy a Tórában írva van: „Menjetek, és szerezzetek egymás segítségével!”

[271018]
KabTV “A Koronavírus Időszaka után” 20/06/04/
Forrás: https://laitman.com/2020/09/everything-is-aimed-at-connection/
67 queries in 0,119 seconds.