Dr. Michael Laitman

Konfliktusból egyetértés

Kérdés: A tudósok elkülönítenek építő és destruktív konfliktusokat. Az emberek, országok és vallások között felmerülő célok alapján is osztályozhatjuk ezeket. Beszélünk az emberen belüli és emberek közötti konfliktusról, nézeteket érintő, érzelmi, nyílt vagy burkolt konfliktusokról, és így tovább…

Mit gondol, milyen típusú konfliktusok bukkanhatnak fel azokban a csoportokban, amelyek integrál képzésben fognak részesülni?

Válasz: Bármilyen típusú. Még csak el sem tudjuk képzelni, hogy ezek a konfliktusok milyenek lehetnek. Felébresztjük, élvezzük és fejlesztjük ezeket. Ez mind azt a célt szolgálja, hogy föléjük emelkedjünk, és a segítségükkel kapcsolatot építsünk ki egymás felé. Nincs semmi a természetben, nemhogy a mi világunkban, de egyik világban sem, ami ne két ellentétből, a konfliktus és a megegyezés kettőséből épülne fel. 

Kérdés: Szükségesek a konfliktusok ahhoz, hogy egy adott közösség fejlődhessen?

Válasz: Mindenképp. 

Kérdés: Azt mondja, hogy mi magunknak kell felébreszteni a konfliktusokat. De ezeket a természet generálja. Akkor hát nem is szükséges külön keresni őket?

Válasz: Persze, hogy nem szükséges. Semmit nem teszünk erőltetett, mesterséges módon. Nekünk az egységre kell törekednünk, és ennek eredményeképp egyre nyitottabbá válunk a köztünk lévő különbségekre, egyre jobban toleráljuk különbözőségeinket és a köztünk feszülő ellentéteket és távolságokat.

[271254]
KabTV “Vezetői képességek” 20/07/16
Forrás: https://laitman.com/2020/10/from-conflict-to-consent/
67 queries in 0,124 seconds.