Dr. Michael Laitman

Útmutató a kerekasztalokhoz, 2. rész

A kerek asztal, az egy komoly pszichológiai képzés

Kérdés: A kör módszertana három részből áll. Az első rész az oktatási rész. Szükséges a teljes folyamat, a végső cél és az eszközök megértése. Ez állhat egy mini előadásból, egy klip megnézéséből, források olvasásából, és azok megbeszéléséből.

A második rész maga a megbeszélés. Különböző részekre felosztható: játékok, reflexió és a workshop. 

A harmadik pedig a gyakorlat, vagyis a körben elsajátított készségek alkalmazása a mindennapokban. Meg kell-e valósítanunk életünkben, a munkahelyünkön és a családunkban azt a hozzáállást, amelyet a kerekasztalon kaptunk?

Válasz: A kerekasztal- vagy az ember saját egoizmusa főlé-emelkedésének elmélete, amely arra irányul hogy közelebb kerüljön másokhoz, de ne csak információkat tanuljanak meg, vagy benyomásokat szerezzenek egymástól, hanem hogy összekapcsolódjanak annak érdekében, hogy megértsék a problémát és a megoldást is és teljes egészében, közös cselekedetteket fektessenek le. Nem gondolom, hogy ez csak egy rövid bevezetése a „kerek asztal” koncepciójának.

Az embereknek ezt el kell fogadniuk, gyakorlati készségeket kell megszerezniük, hogy megértsék, mikor tudnak önmaguk fölé emelkedni, vagy mások előtt fejet-hajtani. Ahhoz, hogy megértsék, milyen kommunikációnak kell lennie közöttük, meg kell hajolniuk a másik véleménye előtt. Vagy egyenlő vagyok velük, vagy felettük állok. S hogy hogyan lehet mindezt helyesen orientálni stb.

Az első oktatási szakaszban a tartom a legfontosabb, nagyon erős és sokféle, változatos gyakorlatot tartalmaz. Ez egy komoly pszichológiai tréning, ahol az emberek megértik, hol vannak és mit kellene tenniük.

[270337]
KabTV „Vezetői készségek” 20/07/09
Forrás: https://laitman.com/2020/09/guide-for-round-tables-part-2/
67 queries in 0,136 seconds.