Dr. Michael Laitman

Az egyetlen motiváció

Kérdés: Sokan úgy vélik, hogy a fizetés jelenti a munka mögött meghúzódó motivációt, néhányan a karrier lehetőségét, mások a kellemes munkahelyi légkört emelik ki.

Egy kis tanmesében a sivatagon átkelő utazó összetalálkozik egy emberrel, aki egy nehéz követ görget maga előtt. Az utazó kérdezi tőle: „Mit művelsz?” Mire a másik: „Dolgozom. Szenvedek.” Ezután az utazó találkozik egy másik emberrel, aki ugyanezt csinálja. Kérdésére ezt a feleletet kapja: „Azért teszem, hogy eltartsam a családom.” Míg a harmadik így válaszol: „Templomot építek.”

A tevékenységük megegyezik, a motiváció azonban mindhárom esetben más. Mi lehet az ember számára a legmagasabb rendű motiváció? Hogyan motiválná, mondjuk, a beosztottait?

Válasz: Kizárólag oktatáson keresztül. Tisztán kell látniuk, hogy az övék a világ legfontosabb munkája. Minden pillanatban komoly erőfeszítést végeznek, hogy jobbá tegyék a világot, és az egész világegyetemet a létezés következő szintjére emeljék. 

Nincs olyan munka, amely efölött helyezkedne el, mivel segít a világot eljuttatni egy olyan integrál állapotba, ahol minden egyes rész összedolgozik az összes többi résszel, és ezáltal egyetlen nagy egészet alkotnak. A világ egyre inkább kezd egyetlen organizmus módjára felépülni. Helyes fejlődésünkhöz szükség van rá, hogy pontosan tisztában legyünk vele, mit csinálunk.

[271151]
KabTV “A Koronavírus Időszaka után” 20/06/04
Forrás: https://laitman.com/2020/10/the-only-motivation/
67 queries in 0,121 seconds.