Dr. Michael Laitman

Ábrahám sikerének titka

Ábrahám sikerrel terjesztette a Teremtőről szóló tudást, és ennek a sikernek a titka a kegyelem (Heszed) minőségében áll. Az ok: a szeretet nyitja meg az embert, az egész világ felé. 

Ábrahám sikerrel magyarázta el a babilóniai embereknek, hogy mit szükséges tenni, amitől felemelkedhetünk a Teremtő szintjére. Akik hallották, követték őt, de Ábrahám mindenki megmentője akart lenni. Hasonlóképpen kell tennünk nekünk is ma: folytatnunk kell Ábrahám munkáját.

Ábrahámhoz hasonlóan, mindenki felé meg kell nyitnunk magunkat. Mindenkinek beszélnünk kell az élet és a Teremtés céljáról, az emberi korrekció szükségességéről. Ábrahám tette meg a kezdeti lépést azon az úton, aminek végén minden ember, az egész világ korrekciója található. Ugyanebben az irányban kell tovább haladnunk.

Beköszönt a kegyelem, hiszen mindenkinek elmondjuk, hogy létezik egy lehetőség, ami örök életet, a tökéletesség elérését, egészséget és tudást jelent; ami mindazt magában foglalja, amire az ember vágyakozhat, és olyan állapotot takar, ahol minden lehetséges áldás kitölt minket. 

Mindenkinek rá kell találnia, mi célból létezünk, milyen formát kell utunk végén felöltenünk, és hogyan ültethetnénk mindezt át a gyakorlatba, hogy mindazok a csapások, amik most érnek, elkerüljenek minket a jövőben.

[271816]
Napi Kabbala lecke  20/10/03, “Sukkot
Forrás: https://laitman.com/2020/10/the-secret-to-abrahams-success/
67 queries in 0,132 seconds.