Dr. Michael Laitman

Útmutató a kerekasztalokhoz, 10. rész

Kerekasztal: Szükség van egy oktatási alapra

Megjegyzés: Minél mélyebbre megyünk, annál inkább megértjük a kerekasztal módszerét, ami számos iparágban alkalmazható, de képzést, felkészülést igényel.

Mielőtt körökbe helyeznénk az embereket, valamilyen oktatási kurzust kell tartani nekik. Ma már csak a kapcsolatok megerősítése érdekében ajánlhatunk fel kerekasztalt, de nem a súlyos konfliktusok megoldására, nemzeti szinten még nem alkalmazhatjuk.

Megjegyzésem: Képtelenek vagyunk a parlament tagjait egy kerekasztalhoz ültetni. Először hosszú képzésen és átképzésen kell átmenniük. Csak ezután ülhetnek egy kerek asztalhoz. Csak akkor lesznek képesek valóban ésszerű állami döntéseket kidolgozni.

Kérdés: Használhatók-e a körök, csak a kapcsolatok erősítésére?

Válasz: Mit jelent az, hogy „kapcsolatok megerősítése”? Ha a kerekasztal beszélgetés helyesen fejeződik be, és azzal zárul, hogy vélemény különbséget, szétválást eredményez, az miért történik?

Megjegyzés: De már tartottunk kerekasztalokat a tömegekben, és az emberek elég kölcsönös részvételt és érintettséget és boldogságot éreztek. 

Megjegyzésem: Talán annak örültek, hogy kifejezhették álláspontjukat. De hogy képesek voltak e arra, hogy ténylegesen meghallgassák a másikat, az kérdéses. Mindenesetre szükséges, hogy mindehhez erős oktatási alapjuk legyen.

[270818]
KabTV „Vezetői Készségekl” 20/07/09
forrás: https://laitman.com/2020/09/guide-for-round-tables-part-10/
67 queries in 0,635 seconds.