Dr. Michael Laitman

Úton az integrál világ felé

Kérdés: Világszerte megindult a koronavírus újabb hulláma. Számos ország már felkészült a második karanténra, Izraelben pedig már életbe is lépett a szabályozás. A gazdaságok a teljes összeomlás szélén állnak, miközben a világon nagy megújulás megy végbe. Mi a túléléshez szükséges kulcs ebben az új világban?

Válasz: Először is meg kell értenünk, hogy valóban új világban élünk, amely a mostani folyamat végén drasztikus módon fog különbözni az előző állapottól. Éppen a fizikaiból a virtuális berendezkedés felé történő átmenet korát éljük. Ennek erkölcsi, etikai, technikai és más előfeltételei vannak.

A jövőben minden az emberek erkölcsi erőfeszítésétől függ majd. Attól, hogy mennyire értik meg, és helyezik át gyakorlatba az egymás iránti pozitív viszonyulást. Lehetetlennek tűnik, mégis, pontosan ez az az állapot, amihez a világnak el kell érkeznie. 

Egoizmusunk korrekciójáról beszélek, az ember azon vágyáról, hogy közelebb legyen másokhoz, és mindenki hasznát szem előtt tartva cselekedjen. A korábbi, megosztott világból az emberiség egy integrál, egységesült egész felé tart. A természet terel minket ebbe az irányba. Meg kell értenünk ezt a tendenciát, és bizonyos fokig összhangba kell kerülnünk vele. 

 [272511]
KabTV “Kabbalah Express” 20/09/27
Forrás: https://laitman.com/2020/10/movement-toward-an-integral-world/
67 queries in 0,121 seconds.