Dr. Michael Laitman

Útmutató a kerekasztalokhoz, 18. rész

Programozható-e az állapotunk?

Kérdés: Szükséges-e a résztvevőket végig vezetni minden stádiumon, minden egyes körben? Kell-e egy embernek, egy vagy több érzékszervi állapotot átélnie minden találkozón?

Válasz: Az ember bármely állapota, több állapotból áll, még akkor is, ha nem tudjuk megkülönböztetni ezeket. Ezért nem szabad előre szigorúan korlátozni önmagunkat. Ma csak erről beszélünk, és semmi másról. Lehet, hogy az ember nem érti meg és elszigetelődik, ha nem kap lehetőséget manőverezésre, hogy meghatározza, hol van.

Kérdés: Tegyük fel, hogy a következő találkozón, azt akarom, hogy minden ember érezze meg az egoista természetének gonoszságát. Ennek megfelelően szervezem a találkozót. Megbeszéljük ezt a témát, felolvassuk az eredeti szövegek kivonatait, és speciális gyakorlatokat végezünk. Mert azt akarom, hogy ezt érezzük meg.

Lehetséges, hogy valamelyik ember más állapotban van, vagy éppen ellenkezőleg, érzelmek hullámzását érzi, és nem tudja elemezni egoizmusát? Be lehet programozni ezeket az állapotokat?

Válasz: Nem, ez lehetetlen. Az emberi lélek nem programozható, nem lehet megszervezni az állapotait, nem leírható és semmilyen keretbe nem szorítható.

Kérdés: Hogyan csinálja őn ezt?? Miközben ön tanít, több ezer ember van ön előtt, és mindegyik valamilyen “saját” állapotban van. Van valamiféle óraterve?

Válasz: Előregyártott képet képzelek el és azzal dolgozom. Nagyon rossz, amikor el kell különítenem néhány tulajdonság miatt, például az észak-amerikaiakat vagy afrikaiakat, vagy valakit, földi vagy spirituális jellemzők alapján. A legjobb, ha egységes a kép.

Kérdés: De nekem, mint moderátornak meg kell terveznem ezeket a találkozókat, anyagokat kell kiválasztanom, és fel kell készítenem az embereket a közelgő állapotokra?

Válasz: Természetesen. Különben hogyan tudnád levezetni a workshoppokat  és minden egységeseményt lebonyolítani? Akkor minden egyes ember csak a saját állapotát érezné.

[271232]
A KabTV „Menedzsment készségeiből” 7/9/20
forrás: https://laitman.com/2020/10/guide-for-round-tables-part-18/
67 queries in 0,641 seconds.