Dr. Michael Laitman

Útmutató a kerekasztalokhoz, 19. rész

Kérdés: Mi ez az erő, amely a körben megnyilvánul? Néha ön ezt a Teremtőnek hívja, de ezt azonnal összefüggésbe hozzák a vallással. Néha a Természetnek nevezzük, amely valamilyen más spirituális gyakorlathoz kapcsolódik.

Válasz: A kör általános ereje, a körben nyilvánul meg, vagyis ez a körben résztvevők integrál ereje. (kapcsolódási készségének mértéke).

Kérdés: Időnként a felkészülést, a workshop előtt, csendben végzik. Mikor és milyen témákban a legjobb használni ezt?

Válasz: Meg kell vizsgálnunk a csoport állapotát. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon különleges módszer, amely az emberek figyelmét felhívja, és összekapcsolja, de csak akkor alkalmazható, ha a csoport tagjai jól megértik egymást. De ez a képzés, nem kezdőknek szól.

Kérdés: A kerekasztal megbeszéléshez különféle forrásokat használunk. Ez lehet elsődleges forrás, hír, drámai helyzet, filmnézés, filmrészlet. Van-e különbség az ilyen körök között?

Válasz: Nincs. Ezek mind információhordozók.

Kérdés: Milyen kérdéseket nem lehet megoldani kerekasztal segítségével?

Válasz: Úgy gondolom, hogy nincsenek ilyen kérdések. Ez mindenre csodaszer.

Kérdés: Mennyi a kerekasztal optimális résztvevőinek száma?

Válasz: Hat-hét ember. Több mint öt és kevesebb, mint tíz. Lehetőleg legfeljebb tíz ember legyen egy körben, különben nagyon nehéz lesz, és minden hivatalossá válik.

Kérdés: Ma minden kör virtuális. Milyen előnyöket lát bennük azokhoz a hétköznapi körökhöz képest, ahol az emberek fizikailag együtt ülnek és érzik egymást?

Válasz: Virtuális körökben nagyon nehéz megérteni, hogy mindenki egyenlő, mindenki elfogadja a közös véleményt, megpróbál olyan lenni, mint a többi ember. Az embereknek ismerniük kell egymást, ugyanazon a nyelven kell beszélniük és érezniük kell egymást. Végül többnyire fel fognak oldódni. De ez, még mindig további erőfeszítéseket igényel.

Kérdés: Úgy gondolja, hogy hatékony a dalok használata a kerekasztalok során?

Válasz: Természetesen. Minden, ami segíti az egységet, hasznos.

Kérdés: Mi az alapja a körök szervezésének? Kor, nem, végzettség?

Válasz: Kívánatos, hogy a résztvevők minden értelemben egyenlőek legyenek. Annak érdekében, hogy semmilyen külső jel ne különböztessen meg senkit, a másikkal szemben.

Kérdés: Van-e előnye a kerekasztal passzív megfigyelésének?

Válasz: Igen. Ezt meg lehet tanulni. Célszerű mindenki előtt csinálni a kerekasztal beszélgetést.

Kérdés: Ön szerint elfogadható-e egy munkanapot, kerekasztal beszélgetéssel kezdeni és ugyanúgy befejezni? Vagy csak időpazarlás lenne?

Válasz: Elképzelhető, hogy igen, de meg kell próbálnunk. Minden a társadalom fejlődésétől függ.

Kérdés: Mit kell tennie, amikor a körök használatának kezdeti izgalma megszűnik, és minden rutinszerű szertartássá válik? Hogyan tudom frissíteni ezt a folyamatot?

Válasz: Hagyjuk abba, végezzünk kutatást arról, miért történik ez, és mi a hátránya ennek a munkánknak. Majd kezdjétek újra.

Kérdés: A munkahelyeken a főnökök, gyakran nem fogadják el a kör módszerét a döntések meghozatalához, mert félnek a tekintély, a hatalom elvesztésétől. Hogyan oldjuk meg ezt a problémát?

Válasz: Itt nem tehetünk semmit. Meg kell küzdenünk ezzel.

[271284]
A KabTV „Menedzsment készségeiből” 7/9/20
forrás: https://laitman.com/2020/10/roundtable-guidelines-part-19/
67 queries in 0,118 seconds.