Dr. Michael Laitman

Kívánj másoknak jót

Kérdés: Van egy népszerű idézet az interneten, amelyet Buddhának tulajdonítanak: „Azok vagyunk, amire gondolunk. Mindaz, ami vagyunk, felmerül a gondolatainkkal. Gondolatainkkal világot teremtünk.”

De az ember csak ember marad, és ostobaságokra gondol. Hogyan tisztítja meg az ember az elméjét ettől?

Válasz: Ez csak akkor lehetséges, ha jót kívánok másoknak. Nem próbálok magamból és másokból jót vagy rosszat kreálni. Igyekszem a jóságra gondolni. Ez a lényeg! Ez állandó képzést igényel.

Kérdés: Az emberek mára nagyon érzékenyekké, türelmetlenné váltak, és könnyen másokra árasztják ezt. Emiatt mindenki szenved a családokban és a társadalomban. Hogyan kezeljük a túlzott érzelmeket?

Válasz: Természetesen jó lenne, ha több megfelelő gondolkodású pszichológus beszélne a nyilvános csatornákon. De az embernek ennek ellenére folyamatosan képeznie kell magát, hogy mindenkire jó értelemben gondoljon. Még ha szidják, kritizálják és dühösen ellenzik is őt, meg kell bocsátania ezt az embereknek és meg kell értenie, hogy boldogtalan életünk teszi ilyenné őket.

Kérdés: Milyen a helyes gondolkodású pszichológus? Milyen legyen ő?

Válasz: Ez egy olyan ember, aki elmagyarázza, hogyan érhetjük el a jót. Mindenféle ötletelések és teoirák nélkül, csak legyél kedves mindenkivel!

[272794]
KabTV “Kabbalah Express” 20/09/27
forrás: https://laitman.com/2020/11/wish-others-well/
67 queries in 0,624 seconds.