Dr. Michael Laitman

Útmutató a kerekasztalokhoz, 22. rész

A kör módszerének hatása

Megjegyzés: A körök folyamata erős kapcsolatokat épít ki, és megoldja a konfliktushelyzeteket. Elősegíti a párbeszéd nyitottságát és a motiváció megváltoztatását külsőről (azaz, mint egy ostorcsapás) belsőre, ahol az ember már megérti, miért kellene valamit megtennie. Az emberek nem csak a külső problémákkal, hanem a probléma gyökerével, az egoizmusukkal dolgoznak. Ezenkívül a körök szisztémás jövőképet alkotnak.

Következtetés: a kör módszer nemcsak a kommunikációra, a döntéshozatalra és a konfliktusok megoldására hatékony, hanem a jövő társadalmának megalapozásának alapja is.

Megjegyzésem: Természetesen. Nekünk tovább kell lépnünk ezzel.

Kérdés: Ön a kerekasztalt tartja az egyetlen módszernek, amelyet mindenkinek használni kell, vagy vannak más módszerek?

Válasz: Nem. A kerekasztal kivételével nincs semmi. Arra kell törekednünk, hogy ezt a módszert alkalmazzuk, ahol csak lehetséges, minden olyan tevékenységi körben, ahol egynél több ember vesz részt.

Kérdés: Ön és tanára is ezt a módszert alkalmazta?

Válasz: Ketten voltunk, és hittük, hogy egy csoport vagyunk.

Kérdés: Tehát két ember is dolgozhat a kerekasztal-módszer szerint?

Válasz: Igen. Ahogy az elmondatott: “A többség, minimum kettő.”

Kerekasztalok annak érdekében jöttek létre, hogy egy embert, egy embercsoportot, illetve az egész emberiséget, a természet integrál törvényéhez hasonló állapotba hozzák. Ha valóban összefogunk és meg akarunk oldani egy problémát, akkor a lehető legközelebb kerülhetünk a helyes megoldáshoz, vagy legalábbis a probléma megoldásának legmagasabb szintjéhez.

[271488]
KabTV „Vezetői készségek” 20/07/09
forrás: https://laitman.com/2020/10/guide-for-round-tables-part-22/
67 queries in 0,634 seconds.