Dr. Michael Laitman

A tízes a természet összes tulajdonságának összege

Kérdés: Minden kommunikáció, interakció az emberek között. Ezért legalább két félnek kell lennie: például a beszélőnek és a hallgatónak. Mondhatjuk-e, hogy minél több résztvevő vesz részt a kommunikációban, annál nagyobb a lehetőség a jó minőségű kommunikációra?

Válasz: Egy bizonyos szintig, mert tíznél több tulajdonságot nem tudunk befogadni annak érdekében, hogy helyesen dolgozzunk velük.

Megjegyzés: Mindig azt mondod, hogy pontosan tíz ember a minimum és az optimális a kommunikációhoz.

Megjegyzésem: Igen. De ha tovább mész, akkor szélesíteni és egyesíteni kell a benyomásokat és érzékeléseket, a munkádat, és el kell képzelned az egész rendszert, az embereket legfeljebb tíz fős csapatokba osztva, hogy mind a tízessel, mint egy egységgel dolgozzunk.

Kérdés: Kiderül, hogy elmélyítem a kapcsolatomat a tízesben a másik kilenc barátommal, ezzel jobbá téve azt, de szám szerint nem bővítem a csoportot?

Válasz: Nem tudod, vagy elveszíted szem elől az összes résztvevőt. De ha ezt a tízet egységként veszed és így dolgozol vele, akkor még kilenc további tízest is összeállíthatsz.

Kérdés: Akkor nem világos, miért van ennyi ember..

Válasz: Annak érdekében, hogy mindegyiküknek lehetőséget biztosítsunk a szabad akarat gyakorlására.

Kérdés: De olyan emberek milliárdjai vannak a világon, akiket vagy soha nem látok, vagy talán egyszer életemben. Hol van itt a kommunikáció? Miért történik ez?

Válasz: Annak érdekében, hogy az egész integrál természetet bizonyos korlátozott részekre bontsuk, amelyek integritásukban korlátlan természetként mutathatók be. Vagyis az a probléma megoldása, amikor négyszögesítjük a kört, vagy úgy oldjuk meg az integrál problémát, hogy használjuk az egység módszerét.

Bár a természet integrál, globális, még is nem a részeit figyelembevéve tekint önmagára, hanem a minőségei alapján. De ahhoz, hogy az egyedi, kis formákat tulajdonságokká alakítsuk, ezen formák hatalmas számára van szükség.

Kérdés: Elvileg tíz ember elég nekem. Ha egész életemben több ezer emberrel találkozom, a többivel pedig soha, akkor nem kellene aggódnom emiatt? Ez nem a természet célja.

Válasz: Csak egy tucat embert választhatsz magad mellé saját magad által, és találhatod meg közöttük a természet minden törvényét és tulajdonságát.

[273343]
 KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/08/21
forrás:https://laitman.com/2020/11/the-ten-is-the-sum-of-all-the-properties-of-nature/
67 queries in 0,625 seconds.