Dr. Michael Laitman

Miért van szükségünk a kapcsolat módszerére?

Kérdés: Háborús helyzetben mindig megvalósul az együttműködés, mivel ott közös a cél: túlélni, és véget vetni az öldöklésnek. Milyen közös cél lehet, ami békeidőben összeköti a társadalom összes szegmensét?

Válasz: Nem látok komoly különbséget háború és béke között, mert manapság is háborúban állunk egymással és a természettel, és ez rosszabb, mint egy atomháború.

Nem tudjuk, hogyan szabadítsuk ki magunkat a kölcsönös gyűlölködés ellentmondásainak béklyójából. Ezek az ellentmondások mindenhol jelen vannak. A kormányoktól és legmagasabb társadalmi osztályoktól egészen a családokig és egyénekig mindenhol megtalálhatók.

Az összes szinten egoizmusunk dominál, és olyan állapotot ér el, ahol teljességgel képtelenek vagyunk meghallgatni egymást. Ezért van szükségünk a kapcsolat módszerére.

Kérdés: Lehetséges, hogy ez a közös cél a természet meghódítása? Azé a természeté, ami folyamatosan nyomás alatt tart minket.

Válasz: Meglehet, hogy ez a cél megszervez minket, és helyes módon irányít egymás felé. Elkezdünk megfelelő lépéseket tenni az egység létrehozásának érdekében és azért, hogy elkerüljük a kataklizmákat, amiket a természet tartogat számunkra. 


[273517]
KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/09/25
Forrás: https://laitman.com/2020/11/why-do-we-need-the-method-of-connection/
67 queries in 0,671 seconds.