Dr. Michael Laitman

A holisztikus rendszer alapelve

Kérdés: A holisztikus rendszer alapelve az, hogy az egész tulajdonságai, néha nem redukálódnak a részek tulajdonságainak egyszerű összegére. Egy team-nek potenciálisan saját intelligenciája van. Ha tíz embert veszel, akkor egyesülve, sokkal több erőt kapnak, mint mindegyikük külön-külön. Mitől lesz több egy ilyen kapcsolat? 

Válasz: Hozzáadódik az egoizmusuk, amelyekkel előzőleg elutasították egymást, és most ez kötelezi őket arra, hogy vonzzák egymást a kölcsönös kapcsolatuk érdekében. Ezért itt mind a pozitív, mind a negatív minőségek a kapcsolat többleterejéért dolgoznak. Végül is az elutasítás fölé emelkedünk, elkezdjük használni az egymással való megegyezésre, és ezért az eredmény nagyobb.

Kérdés: Tegyük fel, hogy két kilogramm önzésem van, neked három. Egyesülünk, és nem öt kilogramm lesz belőle, hanem több. Miért?

Válasz: Mivel az egyesülés mellett döntöttünk, mindegyikünk legyőzi egyéni egoizmusát. Egyszerű mennyiségben ez öt kilogramm egoizmus, és mégis, ha legyőzzük az egónkat, akkor sokkal nagyobb összeget kapunk, az egység mindent átfogó ereje által. Így olyan tartalékokat keresünk, amellyel meghaladjuk önmagunkat!

Más szavakkal, Felülről további energiát kapunk, és hatalmas további erők adódnak teljes egoizmusunkhoz annak érdekében, hogy az öt kilogramm fölé emelkedjünk és egyesüljünk. Öt kilogramm helyett tehát ötszázat hoz.

Kérdés: A köztünk lévő ilyen fúzió magasabb szintre visz?

Válasz: Teljesen más, minőségileg új szintre!

Ha az emberek érezhetően egyesülnek, akkor megnyilvánul bennük a közösség, a kölcsönösség, a kapcsolat olyan különleges ereje, amely korábban nem volt közöttük. A korábbi szeparáció helyett megszerzik az egység erejét. És ez az új tulajdonság irányítja őket.

Ettől kezdve teljesen más természetet kezdenek el érezni, feltárul az integralitás. Ezt korábban nem ismerték. Úgy vélték, hogy a természet az egyéniségre, az egoizmusra épül. De kiderült, hogy a természet egyáltalán nem önző.

[273721]
KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/09/25
forrás: https://laitman.com/2020/11/the-principle-of-a-holistic-system/
67 queries in 0,124 seconds.