Dr. Michael Laitman

Az információ észlelésének feltételei

Kérdés: Számos módszer fejlesztheti a figyelem készségét. Először is ajánlott elkerülni a zavaró tényezőket, különösen most a virtuális tanulás során. Arra a pontra jutunk, hogy sokan egyszerűen kikapcsolják a képernyőt. Mit tanácsol itt?

Dr. Michael Laitman: Folyamatosan el kell kezdeni a beszélgetéseket! Kérdésekre és válaszokra van szükség, szerepjátékokat kell bevezetni, általában mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a tanulók az esemény résztvevőivé váljanak.

Megjegyzés: Másodszor tanácsos tisztázni a hallottakat. Az előadónak mindig fel kell tennie néhány kérdést.

Dr. Michael Laitman: Igen, ez az alapja a workshopoknak.

Kérdés: Ezenkívül nyíltan kell feltenni a kérdéseket, a többi tanuló megértésének biztosítása érdekében. Általában azt követeli meg a tanulóktól, hogy a többi barát kérdéseire is koncentráljanak. Milyen célból teszi ezt?

Dr. Michael Laitman: Ha a tanuló, a témának megfelelően beszél, mindegy, hogyan fogalmazza meg a kérdést, mert a válasz továbbra is mindenki számára releváns. Ezért nincsenek ostoba, vagy egyszerű, vagy felesleges, idegen kérdések, ha az emberek a kérdéseket a témának megfelelően teszik fel.

Néha keményen válaszolok rájuk. Például ma a leckén, egy tanuló megkérdezett tőlem valamit, amit az első vagy a második Kabbala leckén tanulunk meg. Jelen voltak, akik 20 éve tanulnak. Ezért keményen válaszoltam neki, hogy olvassa el az elsődleges forrásokat.

Kérdés: Sokan hisznek abban, hogy az információátvitelben, figyelni kell a beszélő testbeszédére. Úgy gondolja, hogy fontos, hogy a szemébe nézzünk, és visszajelzést adjon a lecke alatt, bólogatással?

Dr. Michael Laitman: Ma már, amikor virtuálisan tanulunk, nem gondolom, hogy ez annyira fontos lenne. Nos, mit tudok továbbadni a testbeszédemmel? Három órán át egy helyzetben ülök, és információkat továbbítok. Gyakorlatilag egy “adásban lévő fej” vagyok.

[273147]
KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/08/14
Forrás: https://laitman.com/2020/11/conditions-of-information-perception/
67 queries in 0,621 seconds.