Dr. Michael Laitman

Látás és hallás

Kérdés: Az információszerzésnek több formája különíthető el. Egy dolog, ha az ember gyarapítani szeretné tudását, és ebből a célból hallgat valamilyen egyetemi előadást. Ettől eltérő helyzet, ha egy drámai helyzetet elmondó barátra figyel, és empatizál vele. Mindkettőhöz képest más, ha az ember azonos nézeteket valló barátját hallgatja a csoportban, hogy egyesüljön vele, és felfedjék a jövőre vonatkozó tervet.

Van bármi különbség a felvázolt szituációk között?

Válasz: Óriási a különbség. Különösen, amikor a barátok kísérletet tesznek rá, hogy elérjék a természet legmagasabb rendű célját, mivel ez egyesíti őket. Mindenki önmaga ellen dolgozik, hogy kapcsolódhasson a többiekkel.

Az egoizmus felett található a kommunikáció tiszta, klasszikus formája. Itt szükségszerű, hogy a kapcsolódás céljából önmagad fölé emelkedj, és a baráttal együtt megérezd, ahogy behatoltok egy harmadik dologba: az univerzum szerkezetébe.

Kérdés: Mit jelentenek a spiritualitásban a „látás” és „hallás” fogalmai? Ez egy különleges szintű kommunikáció?

Válasz: A hallás az adakozáshoz kapcsolódó munka. A látás pedig az az átmenet az adakozásból a megszerzés felé, amit a megszerzés érdekében teszünk.

Megjegyzés: Még a klasszikus források is úgy fogalmaznak, hogy: „És ők hallották az Úr hangját.”

Válasz: Igen. Vannak olyanok, akik hallanak, azaz a Hasadim Fényétől áthatva dolgoznak. S persze léteznek azok az emberek, akik a szó szoros értelmében látnak, ők a Hochma Fényének segítségével végzik a munkájukat.

[273180]
KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/08/14
Forrás: https://laitman.com/2020/11/hear-and-see/
67 queries in 0,119 seconds.