Dr. Michael Laitman

A szívben lévő munka

Az imát, szívben történő munkának is hívjuk, mivel az elme ellenállása ellenében kell haladnunk. Vagyis olyasmit kérünk a Teremtőtől, amit egész személyiségünk ellenez. Ebből következik, hogy minden egyes ima speciális szívben folyó munkát kíván meg, mivel saját elménk és értelmünk ellenében megyünk előre. Az értelmünk azonban mindig az ellenkezőről ad bizonyságot számunkra.

Azonban nem akarom elmémmel megérteni, hogy érdemes a Teremtőért munkálkodni. Kizárólag értelem feletti hitben akarok dolgozni.

Érdekes, miként működik a folyamat, hiszen érzem, hogy egész bensőmet kitölti az ellenállás: nem akarok kapcsolódni, imádkozni, a többiekért tenni, terjeszteni vagy összeköttetésben lenni a barátokkal. Nem akarok semmi olyannal élni, ami közelebb visz a Teremtőhöz.

Ez a belső ellenállás minden nappal egyre egyértelműbbé válik, de minden alkalommal ellene kell mennem. Látom a bennem lévő vonakodást, és tudom, hogy pontosan hol van az egoizmusomban, de külső tetteimnek ennek az ellenkezőjét kell tükrözniük.

Nincs semmi, ami vonzó lenne a munkában, semmi, ami kötelezne az erőfeszítésre, senki nem kényszerít, hogy lépéseket tegyek. Én magam igyekszem megtalálni azt az erőt, amivel saját értelmem fölött tehetnék az adakozás javára. Így történik az átmenet az értelemből, az értelem és vágy fölé. Így történik az átmenet a korporálisból a spirituális világba. A spiritualitás egésze az értelem felett helyezkedik el, normális vágyaim fölött találok rá. 

[274374]
Reggeli Kabbala lecke Első rész 20/11/22  “Munk az éertelem feletti hitben”
Forrás: Work In The Heart | Laitman.com
67 queries in 0,643 seconds.