Dr. Michael Laitman

Az idegenek fontosabbak számomra, mint önmagam

546.02

Kérdés: A nagy Kabbalista Ari, azt írta, hogy ötféle vágy létezik. Két kategóriába sorolhatóak a belső vágyaim. Közel állnak hozzám, ezért törődöm velük. Illetve van még három olyan vágykategória, amelyek rajtam kívül vannak, amelyek olyan embereket foglalnak magukba, akikről nem tudok gondoskodni, mert idegennek érzem őket.

Amikor a Kabbala módszerét elkezdem alkalmazni, sokkal közelebb fogom érezni vágyaikat, mint ma a sajátjaimat?

Válasz: Igen. Bármennyire is kedves számodra a halandó, ideiglenes tested, megérzed, hogy ők az örök, tökéletes lelked, és többet fogsz ebbe fektetni, feltételezhetően, mint önmagadba.

Megjegyzés: Nehéz elhinni, hogy ez lehetséges.

Válaszom: Lehetséges. Csak meg kell látni a helyes kapcsolatot.

A Teremtőnek nincs igénye olyan dologra, amit nem tudsz megtenni. De meghív arra, hogy változtasd meg a nézőpontodat, hogy az határozza meg, ami rajtad kívül létezik, ami sokkal fontosabb, mint ma te magad.

Kérdés: Hol van itt a Teremtő?

Válasz: A Teremtő egy közös Természeti Erő, amely mindent létrehozott, mindent két részre osztott és megfogalmazta a feltételt: „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat”. Ez a minimum, de valójában jobban kell az embernek szeretnie felebarátját, mint önmagát. Akkor vigyázni fogsz a lelkükre, az örök állapotukra, az örök potenciálra, és nem pedig magadra, mint átmeneti és törött állatra. Így a világnak egy egészen más értelme lesz.

[275017]
KabTV „Spirituális Állapotok” 19/01/28
Forrás: https://laitman.com/2020/12/strangers-are-more-important-to-me-than-myself/
65 queries in 0,616 seconds.