Dr. Michael Laitman

Mi a valódi elhivattatásom?

962.2

Kérdés: Egy kutatás szerint négy fő erő határozza meg, hogy miben rejlik az ember valódi tehetsége.

Először is: a pozitív állapot jelenléte. Ha az ember a belső affinitásából kiindulva végez el egy cselekvést, erős pozitív érzéseket tapasztal meg. Másodsorban: külső megerősítés, visszajelzés a környezet részéről. Vagyis ha az emeber jól csinál valamit, arra a környezet reagál, és megmutatja neki, hogy sikeres lesz az adott tevékenységben. A harmadik: egy másik ember vagy tanár, aki úgy értékeli az illetőt, hogy tehetséget mutat az adott területen. Végül: az eredmények elemzése. Az ember önmaga, vagy mások segítségével, analizálja a cselekedeteit, és meghatározza, hogy egy bizonyos területen hogy lehet még sikeresebb, egy bizonyos területen. 

Honnan tudjuk, mirevagyunk elhivatva?

Válasz: Megérzed, hogy mi vonz a leginkább. Nincs szükség a fentebb felsorolt okos meghatározásokra. Csak arra figyelj, mit akarsz, és ne arra, mit akarnak rád kényszeríteni.

Amikor gyerek voltam, a szüleim nagyon azon voltak, hogy zenész legyek, és kényszerítettek a zenetanulásra. Én meg mindent csináltam inkább, csak zenélni ne kelljen. A végén nem is lett belőle semmi. És mégis teljesen normális ember lett belőlem, semmivel sem rosszabb, mint akárki más.

Ezért nem szükséges bármi után futni. Egyszerűen csak annyit kell megértened, hogy mire van hajlamod, mit tegyél, hogy az élet örömet adjon számodra, és hogy te is örömet adj másoknak.

Kérdés: Mit gondol, ilyen módon megértheti az ember valódi célját?

Válasz: Igen. Amikor azon gondolkodsz, miként lehetsz mások számára hasznos, és közben olyat csinálsz, amit szeretsz, akkor ennek a két dolognak a kombinációjában megtalálhatod önmagad. 

Kérdés: És mit kezdjünk a többiektől jövő nagyszámú behatással?

Válasz: Ne figyelj senkire! Senki nem ismer, és senki nem képes tanácsot adni. Gondolkozz rajta, hogy mit szeretnél csinálni, mi áll hozzád közel, és a hivatásoddal hogyan adhatsz örömet másoknak. És akkor boldog ember válik belőled.

KabTV “Kabbala Expresz” 20/11/06
[274454]
Forrás: What Is My Calling? | Laitman.com
65 queries in 0,137 seconds.