Dr. Michael Laitman

A spirituális érzések átadása

549.02

Kérdés: Képesek azok a tanulók, akik egy ideje már tanulnak, megosztani érzéseiket, személyes tapasztalataikat, és mindazt, amit már elértek, az új tanulóknak?

Válasz: Nem, mivel lehetetlen ezt a tudást átadni, mint ahogy lehetetlen a tanult muzsikus számára közvetíteni, a zenébe most belépő számára, a maga előre haladott érzéseit. Még jobban igaz ez a Kabbala esetén, mert csak akkor átadhatók a másik számára az érzések, ha mindketten rendelkeznek vele.

Az az ember, aki nem rendelkezik azzal, amit a Kabbalista érez a különféle spirituális szinteken, nem fogja megérteni azt. 

El kell érnünk az egyes szintek jellemzőit, és akkor szert tehetünk a megfelelő nyelvre, amit használhatunk, hogy megértessük a kölcsönös empátia jelenségét.

Kérdés: Hogyan beszélhetek új tanulóknak arról a spirituális szintről, ahol éppen állok, amit elértem?

Válasz: Egyszerűen el kell nekik magyaráznod, hogy idővel meg fogják érteni, ahogy folytatják a tanulást. Amikor elérnek a te szintedre, látni fogják, hol vagy.

Olyan szintekről van szó, amik majd felbukkanhatnak az emberben, és akkor beszélhetsz nekik róla. Az első éves hallgatónak sem beszélhetünk az ötöd évben vett anyagról, és az ötödéves is alkalmatlan a tizedik évben tanultakhoz.

[241018]
KabTV “Kabbala Alapjai” 18/11/11
Forrás: Conveying Spiritual Feelings | Laitman.com
65 queries in 0,206 seconds.