Dr. Michael Laitman

Az egoizmus felkészítése a jövőbeli változásokra

Kérdés: Miért tartott ilyen sokáig az emberiségnek a méltányos feltételek, és a törvény előtti egyenlőség elérése? Továbbá, bár nem spirituális egyenlőségről van szó, mégis látsz némi előrelépést ebben?

Válasz: Igen, látok némi haladást. Az emberiségnek ilyen hosszú idő kellett a jelenlegi állapot eléréséhez, mert az egoizmussal dolgozunk. Fejlődésének alsó szakaszában az egoizmus valóban áthatolhatatlan. Több ezer évbe került, mire valahogy felkészült a jövőbeli változásokra.

Még nem érezzük ezeket a változásokat, de hamarosan meg fognak nyilvánulni. Meglátjuk, hogy az emberi fejlődés különböző szakaszaiban, különböző történelmi szakaszokban hogyan készítettük fel magunkat ezekre a változásokra. Átvészelhetjük ezeket.

Az a tény, hogy minden így lett elosztva az idők folyamán, csak azt jelzi, hogy a természet megérti, kivel van dolga, és tudja, hogyan kell mindent megtenni a belső fejlődés törvényének megfelelően.

Fokozatosan el kell juttatni az egoizmust az etikai, erkölcsi és végül spirituális változások szükségességének tudatába.

[274127]
KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/09/11
Forrás: https://laitman.com/2020/12/preparation-of-egoism-for-future-changes/
65 queries in 0,130 seconds.