Dr. Michael Laitman

Fedezd fel a jelent, hogy elérd a jövőt

Kérdés: Az emberek közötti kommunikáció nehézségei általában félreértésekből, félelemből vagy undorból fakadnak. A legnagyobb probléma az, amikor két ember nem érti egymást, és emiatt nem tudnak kapcsolatot létesíteni.

Hogyan találhatom meg a megfelelő kommunikációs modellt, különösen az integrál oktatási tanfolyamokon, ahol az emberek közelebb kerülnek egymáshoz?

Válasz: Először a tanulóknak el kell képzelniük egy olyan jövőbeli állapotot, amelyben megértik egymást, kapcsolódnak egymáshoz, és közös fogalmi és logikai, érzékelési mezővel rendelkeznek.

Ott kezdik, mintha valójában már abban a jövőbeni állapotban lennének, és utána megtudják, mennyire különbözik ez valójában attól, ami ma van, és mit kell még tennie ahhoz, hogy ehhez eljussanak.

Ezután fokozatosan magukba foglalják a jelenlegi állapotot, majd mind egyetértenek, hogy ellentétes a jövőbeni állapottal, és akkor meg fogják látni, hogyan tudnak mégis közelebb kerülni, ennek az eléréséhez.

Kérdés: Tehát először ábrázolnunk kell a jövőt az embereknek, hogy akarják, és amikor elkezdenek törekedni rá, még jobban feltárják a jelent?

Válasz: Igen. Szerintem ez a legjobb megoldás. Akkor megértik, miért kell feláldozniuk valamit azért, hogy ehhez a jövőhöz érjenek el.

[274618]
KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/10/14
Forrás: https://laitman.com/2020/12/explore-the-present-to-reach-the-future/
65 queries in 0,618 seconds.