Dr. Michael Laitman

A legmagasabb és a legalacsonyabb pont

929

A barátokat nagynak, és önmagamat mindenki közül a legkisebbnek kell látnom. Azonban lehetettelen összetapadni két ilyen szélsőségnek, csak az által, ha én kicsinység állapotában vagyok. Mindeközben a legnagyobbnak is kell éreznem magam, aki képes arra, hogy mindenki mást húzzon maga után.

Egyszerre vagyok a rendszer legalacsonyabb és legmagasabb pontja. Az összes barát, ezen két pólus között helyezkedik el. Egyik pillanatban lenullázom magam elfőttük, és annyi nullát adok hozzájuk, amennyit csak lehetséges. Máskor pedig felemelem magam az Egység szintjére, amelyet annyi nulla követ, ahány csak lehetséges. 

Csak az itt leírt két állapot közötti rés az, ahol megépíthetem a tízeshez és az egész világhoz való helyes kapcsolatomat. Az egész világot, és az összes nagy Kabbalistát beilleszthetem a szóban forgó két pont közé. Ez azért van így, mert a szívben lévő pontom egyedi, különleges, olyan, amivel senki más nem rendelkezik. Én vagyok az egyedüli, aki ebből a pontból kapcsolatba léphet a Teremtővel. Senki más nem képes erre, mert senki másnak nincs ilyen pontja. 

Ebből következik, hogy amikor ezen a ponton keresztül továbbítom mindenki más felé a kapcsolatomat a Teremtővel, teljességgel egyedivé, Keterré válok. És mindenki más is, ezt cselekszi a csoportban.

[274720]
Reggeli Kabbala Lecke Első rész 20/11/18  “Munka az Értelem feletti Hitben”
Forrás: The Highest And The Lowest | Laitman.com
65 queries in 0,637 seconds.