Dr. Michael Laitman

Az egoizmuson dolgozva

631.1

Kérdés: Van egy úgynevezett Ringelmann-hatás, amikor a csoporttagok számának növekedésével, az átlagos egyéni hozzájárulás csökken.

Tegyük fel, hogy te és én egyaránt fel tudunk emlelni egyénenként 100 kilogrammot. Ha együtt vagyunk mindezek ellenére, sokkal kevesebbet emelünk, és ha nyolcan vagyunk, akkor az előzőekben említettek 50% -át emeljük csak fel annak, amit mindenki közösen fel tudna emelni. Ezt társadalmi lustaságnak hívják.

Sőt, minél nagyobb a csoportban a létszám, annál inkább megnyilvánul ez a hatás. Hogyan lehet ezeket az adatokat felhasználni a csoport egyesítésére?

Válasz: Meg kell mutatnunk az embereknek, hogy mennyire egoisták vagyunk, és mennyire kell teljes mértékben átadnunk magunkat az általános emelkedésnek, hogy végül mindent felemeljünk, amit csak lehet.

Megjegyzés: Egyébként, amikor a tízesben vagyunk, és ön valamilyen feladatot ad nekünk, de én személyesen nem vagyok felelős a végrehajtásáért, akkor az aktivitásom csökken.

Válaszom: Ez azért következik be, mert másokra támaszkodsz, és várod, amíg végrehajtják. Ez a törvény.

Dolgozni kell az egoizmusunkon, hogy mindannyian egyedül is akarjuk csinálni, annak ellenére, hogy a feladatot öt ember számára tervezték. Ezután sokkal jobb eredményt fogtok elérni, mint korábban.

[274544]
KabTV “Komunikációs Készségek” 20/90/25
forrás: https://laitman.com/2020/12/work-on-egoism/
65 queries in 0,117 seconds.