Dr. Michael Laitman

A fizikai világ szükségessége

962.7

Kérdés: Az utóbbi évtizedekben azt tapasztaltuk, hogy a technológiai robbanás morális normáink előtt jár. Miért engedi a természet, hogy a technológia gyorsabb ütemben fejlődjön, mint erkölcsi értékeink?

Válasz: Azért, hogy felismerjük az emberi természetben rejlő gonoszt, és megkezdhessük ennek korrekcióját. 

Kérdés: Egyre növekszik azoknak a fiataloknak a száma, akik szívesebben élnek a virtuális valóságban. Elképzelhetőnek tartja, hogy a közeli jövőben egyáltalán nem lesz szükségünk a fizikai világra?

Válasz: Ezt nem hiszem, továbbra is szükségünk lesz rá. Nem úgy működik, hogy megnyomunk egy gombot, és ezzel el is töröltük a fizikai világot. Még ha ez is lenne a szándékunk, nem tudnánk véghez vinni. Mindenképpen fent kéne tartani valamilyen módon a fizikai létezésünket.

Elvileg minden gondolatunk belesűríthető a virtuális világba. Ugyanakkor ez csak egy kis időszakot fog igénybe venni abban a folyamatban, aminek lényege a természetünkben lévő gonosz felismerése. A folyamat azt a célt szolgálja, hogy megértsük, ez a gonosz hova vezetett minket. És ha mindez végbe ment, kikászálódunk ebből az állapotból, és korrigált alakot öltünk majd.

[275009]
KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/10/07
Forrás: Will We Need The Physical World? | Laitman.com
65 queries in 0,646 seconds.