Dr. Michael Laitman

A megkülönböztetettség nélküli hasonlóság

Kérdés: A multikulturalizmus mint állampolitika, áttörés vagy kudarc? Néha úgy tűnik, hogy az emberek már hajlandók egyesülni, de a politikusok és a média nem engedik, hogy ezt tegyük, és gyűlöletet gerjeszt a népek között.

Válasz: Fejlődésünk egy bizonyos szakaszában a multikulturalizmusnak léteznie kell, de végül nem lesz helye. El kell jutnunk egy olyan állapotba, amelyben megértjük, hogy csak embereknek kell lennünk, a lehető legjobban hasonlítva egymásra, megkülönböztető jegyek nélkül.

Megjegyzés: De van egy ízlésed, nekem is egy másik. Mindazonáltal a különbségek megmaradnak.

Válaszom: Ezek mind szokások, nincs bennük semmi.

Megjegyzés: Mindig azt mondod, hogy változatosságnak kell lenni. Ezért jelent meg az élet magasabb szinten.

Válaszom: Ne hivatkozz ezzel a kultúrára. Nem beleszületünk a kultúrába, hanem megszerezzük, azt és ezért ez nem valami szigorú igazság.

A sokféleségnek kapcsolódnia kell ahhoz a tényhez, hogy lehetőséget adunk egy embernek arra, hogy tovább lépjen a másokkal való teljes egyesülésbe, a velük való teljes egységbe. Ennek eredményeként, ahogy mondják, egy nyelved, egy családod és egy társadalmad lesz, és mindenki nagyon hasonlít majd egymásra. Élvezni fogjuk, mert hasonlóak vagyunk egymáshoz, bár belsőleg különbözünk egymástól.

[275331]
KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/1016
Forrás: https://laitman.com/2020/12/to-likeness-without-distinction/
65 queries in 0,641 seconds.