Dr. Michael Laitman

A spirituális fejlődés alapelve

938.07

Kérdés: Valóban a spirituális fejlődés fő alapelve, hogy „Emlékezz a Teremtőre életed minden egyes másodpercében!”? Vagy ez nem kötelező érvényű előírás?

Válasz: A spirituális fejlődés fő törvénye, hogy „Kivétel nélkül mindent hozz összefüggésbe a Teremtővel!”, mivel „Nincs más Rajta kívül.” és mindent, ami mi vagyunk, Ő teremtett meg, és Ő irányít. 

Csak a Teremtővel van közvetlen kapcsolatunk, és ez a kapcsolat határoz meg minket. Ahhoz azonban, hogy kapcsolódni tudjunk Hozzá, egységet kell létre hoznunk a tízesben. Ha ez megtörténik, akkor képesek leszünk Vele összehangoltan cselekedni, a kölcsönösség és interaktivitás szellemében.

Kérdés: Hogyan mérhető a csoport spirituális növekedésének mértéke?

Válasz: A csoport spirituális növekedésének mértéke ezeknek a tényezőknek a fejlettségi szintjének segítségével mérhető: kölcsönös garancia, kölcsönkapcsolatok, barátok közötti kölcsönös támogatás, és egymás iránti lojalitásuk intenzitása. Meg kell érteni, hogy a spirituális világban a csoport egyetlen különleges egészet alkot. Ilyen szemüvegen keresztül szükséges vizsgálnotok magatokat!

[241246]
KabTV “Kabbala Alapjai” 18/11/25
Forrás: The Basic Principle Of Spiritual Development | Laitman.com
65 queries in 0,118 seconds.